Melcisori cu nuca

de - Andreea - in Dulciuri, 13 Mar 2014 | 8468 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 cub drojdie proaspata ( 25 gr)
  • 100 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 1\2 lingurita sare
  • 2 albusuri de ou
  • 100 gr nuca
  • 1 galbenus de ou ( pentru uns)
Portii: 28
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca:

Punem intr-un pahar drojdia maruntita,1 lingura de zahar,2 linguri cu lapte caldut ( nu fierbinte) si 3 linguri cu faina si lasam 5 minute acoperit.


Separat punem intr-un bol restul de faina cernuta.Punem sarea ,ouale,restul de zahar si drojdia .


Incepem sa framantam aluatul adaugand putin cate putin restul de lapte caldut si untul topit si racit.Framantam pana obtinem un aluat elastic.


Acoperim bolul si il lasam la dospit la loc cald pana ce isi va dubla volumul.


Separam mixam albusurile si le amestecam cu nuca maruntita.


Cand aluatul a dospit il intindem pe masa de lucru,il mai framantam putin pentru a iesi aerul din el si il impartim in 2 parti egale.


Fiecare parte o intindem cu ajutorul unui sucitor.Intindem pe toata suprafata compozitia cu nuca si rulam.Cu ajutorul unui cutit bine ascutit taiem rondele din aluat.


Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina) .Ungem melcisorii cu galbenusul desfacut in 2 linguri cu lapte.


Coacem in cuptorul incins la 180 grade .


Bune calde,reci si la fel de pufoase si a doua zi ( daca raman) :)


 

TIPS-URI

1

Pentru mai mult parfum puneti in aluatcoaja rasa de la portocala sau lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 25 %
999.99 lei
749.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 26 %
269.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

- Andreea - 1

14.03.2014, 14:33

danakarin 1

15.03.2014, 07:14

Arata super!

- Andreea - 1

15.03.2014, 08:39

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

 merisor

7885 puncte

MotanLaOale

6960 puncte

mirela0911

6616 puncte

Tabita _

6518 puncte

mihaelar63

5432 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Saramura de peste
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

RETETA RECOMANDATA
Cornuri Bratislava