Melcisori cu nuca

de Andreea Caroline in Dulciuri, 13 Mar 2014 | 7179 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 2 oua
  • 1 cub drojdie proaspata ( 25 gr)
  • 100 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 1\2 lingurita sare
  • 2 albusuri de ou
  • 100 gr nuca
  • 1 galbenus de ou ( pentru uns)
Portii: 28
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca:

Punem intr-un pahar drojdia maruntita,1 lingura de zahar,2 linguri cu lapte caldut ( nu fierbinte) si 3 linguri cu faina si lasam 5 minute acoperit.


Separat punem intr-un bol restul de faina cernuta.Punem sarea ,ouale,restul de zahar si drojdia .


Incepem sa framantam aluatul adaugand putin cate putin restul de lapte caldut si untul topit si racit.Framantam pana obtinem un aluat elastic.


Acoperim bolul si il lasam la dospit la loc cald pana ce isi va dubla volumul.


Separam mixam albusurile si le amestecam cu nuca maruntita.


Cand aluatul a dospit il intindem pe masa de lucru,il mai framantam putin pentru a iesi aerul din el si il impartim in 2 parti egale.


Fiecare parte o intindem cu ajutorul unui sucitor.Intindem pe toata suprafata compozitia cu nuca si rulam.Cu ajutorul unui cutit bine ascutit taiem rondele din aluat.


Le asezam intr-o tava tapetata cu hartie de copt ( sau unsa cu unt si tapetata cu faina) .Ungem melcisorii cu galbenusul desfacut in 2 linguri cu lapte.


Coacem in cuptorul incins la 180 grade .


Bune calde,reci si la fel de pufoase si a doua zi ( daca raman) :)


 

TIPS-URI

1

Pentru mai mult parfum puneti in aluatcoaja rasa de la portocala sau lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Monterrey White

- 10 %
299.99 lei
269.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (39)

Andreea Caroline 1

14.03.2014, 14:33

danakarin 1

15.03.2014, 07:14

Arata super!

Andreea Caroline 1

15.03.2014, 08:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Ciorba de pui cu taietei de casa
  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu branza si fructe de padure

de oanapl 5

ieri la 22:59

Desert tort cu crema de lamaie, capsuni si jeleu din vin sau 7 ani de bucatareala ori hlizeala pe Bucataras.ro

ieri la 19:17

Înghețată de caise confiate

de RODIMUR 4

ieri la 16:20

Desert tort cu crema de capsuni si glazura oglinda de ciocolata

de Oana 8

ieri la 16:08

Inghetata tirasmisu

de Lau 9

ieri la 13:06

RETETA RECOMANDATA
Cornuri cu nuca si dulceata de macese