Îngheţată cu fructe de pădure

de botcrina in Dulciuri, 29 Aug 2014 | 3546 vizualizari

 

Este delicioasă!

 

INGREDIENTE

  • 125 g zahăr
  • 5 gălbenuşuri
  • 250 g lapte
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 200 g smântână
  • 100 g zmeură
  • 100 g mure
  • 100 g dulceaţă de afine
  • ciocolată pentru decor
  • 50 ml sirop de zmeură pentru decor
  • batoane de ciocolată pentru decor
  • esenţă de rom
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Îngheţată cu fructe de pădure:

Frecăm gălbenuşurile cu zahărul până îşi dublează cantitatea. Adăugăm laptele apoi amestecăm.

Punem compoziţia la foc mestecând continuu şi lăsăm să se încălzească până aproape dă în clocot. Luăm de pe foc şi lăsăm la răcit 2 ore.

Când s-a răcit turnăm smântâna în fir subţire, omogenizăm totul apoi adăugăm fructele (zmeura şi murele), dulceaţa de afine, zahărul vanilat şi 2 picături de esenţă de rom.

Din nou omogenizăm totul uşor, apoi turnăm îngheţata într-o cutie de plastic. Închidem cu capacul şi o punem la congelator până a doua zi.

Din când în când scoatem îngheţata şi amestecăm pentru a împiedica formarea cristalelor de gheaţă.

A doua zi scoatem îngheţata din congelator. Luăm nişte cupe în care punem puţin sirop de zmeură, acoperim cu îngheţată şi ornăm cu ciocolată rasă, batoane de ciocolată şi fructe.

Se serveşte îmediat, ca să nu se topească!

Poftă bună!

 

 

TIPS-URI

1

în îngheţată se amestecă de la margine spre interior;

Daca ti-a placut reteta noastra "Îngheţată cu fructe de pădure" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura