Îngheţată cu fructe de pădure

de botcrina in Dulciuri, 29 Aug 2014 | 980 vizualizari

 

Este delicioasă!

 

INGREDIENTE

  • 125 g zahăr
  • 5 gălbenuşuri
  • 250 g lapte
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 200 g smântână
  • 100 g zmeură
  • 100 g mure
  • 100 g dulceaţă de afine
  • ciocolată pentru decor
  • 50 ml sirop de zmeură pentru decor
  • batoane de ciocolată pentru decor
  • esenţă de rom
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Îngheţată cu fructe de pădure:

Frecăm gălbenuşurile cu zahărul până îşi dublează cantitatea. Adăugăm laptele apoi amestecăm.


Punem compoziţia la foc mestecând continuu şi lăsăm să se încălzească până aproape dă în clocot. Luăm de pe foc şi lăsăm la răcit 2 ore.


Când s-a răcit turnăm smântâna în fir subţire, omogenizăm totul apoi adăugăm fructele (zmeura şi murele), dulceaţa de afine, zahărul vanilat şi 2 picături de esenţă de rom.


Din nou omogenizăm totul uşor, apoi turnăm îngheţata într-o cutie de plastic. Închidem cu capacul şi o punem la congelator până a doua zi.


Din când în când scoatem îngheţata şi amestecăm pentru a împiedica formarea cristalelor de gheaţă.


A doua zi scoatem îngheţata din congelator. Luăm nişte cupe în care punem puţin sirop de zmeură, acoperim cu îngheţată şi ornăm cu ciocolată rasă, batoane de ciocolată şi fructe.


Se serveşte îmediat, ca să nu se topească!


Poftă bună!



 

TIPS-URI

1

în îngheţată se amestecă de la margine spre interior;

Daca ti-a placut reteta noastra "Îngheţată cu fructe de pădure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

merisor 1

30.08.2014, 07:27

Ce faina este!

MotanLaOale 1

31.08.2014, 17:47

botcrina 1

04.09.2014, 06:25

Multumesc tuturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura