Îngheţată cu fructe de pădure

de botcrina in Dulciuri, 29 Aug 2014 | 1123 vizualizari

 

Este delicioasă!

 

INGREDIENTE

  • 125 g zahăr
  • 5 gălbenuşuri
  • 250 g lapte
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 200 g smântână
  • 100 g zmeură
  • 100 g mure
  • 100 g dulceaţă de afine
  • ciocolată pentru decor
  • 50 ml sirop de zmeură pentru decor
  • batoane de ciocolată pentru decor
  • esenţă de rom
Portii: 4
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Îngheţată cu fructe de pădure:

Frecăm gălbenuşurile cu zahărul până îşi dublează cantitatea. Adăugăm laptele apoi amestecăm.


Punem compoziţia la foc mestecând continuu şi lăsăm să se încălzească până aproape dă în clocot. Luăm de pe foc şi lăsăm la răcit 2 ore.


Când s-a răcit turnăm smântâna în fir subţire, omogenizăm totul apoi adăugăm fructele (zmeura şi murele), dulceaţa de afine, zahărul vanilat şi 2 picături de esenţă de rom.


Din nou omogenizăm totul uşor, apoi turnăm îngheţata într-o cutie de plastic. Închidem cu capacul şi o punem la congelator până a doua zi.


Din când în când scoatem îngheţata şi amestecăm pentru a împiedica formarea cristalelor de gheaţă.


A doua zi scoatem îngheţata din congelator. Luăm nişte cupe în care punem puţin sirop de zmeură, acoperim cu îngheţată şi ornăm cu ciocolată rasă, batoane de ciocolată şi fructe.


Se serveşte îmediat, ca să nu se topească!


Poftă bună!



 

TIPS-URI

1

în îngheţată se amestecă de la margine spre interior;

Daca ti-a placut reteta noastra "Îngheţată cu fructe de pădure" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

merisor 1

30.08.2014, 07:27

Ce faina este!

MotanLaOale 1

31.08.2014, 17:47

botcrina 1

04.09.2014, 06:25

Multumesc tuturor!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Kinder Bueno
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura