Inghetata de caise cu Nesquik

de adasev12 in Dulciuri, 14 Iul 2011 | 2915 vizualizari

 

reteta adaptata dupa mai multe retete de inghetata luate de la diversi bucatarasi...multumesc tuturor!

 

INGREDIENTE

  • 400 ml frisca lichida
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • zahar dupa gust ( aprox 150 gr am pus eu)
  • 4 l-ite nesquik
  • vanilina
  • 500 gr caise
  • 2-3 caise sau o piersica pt sos
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de caise cu Nesquik:

Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul .

Laptele se incalzeste, dar nu se fierbe, si asa caldut se toarna fir subtire peste galbenusuri, mixand  in continuare. Se pun apoi la foc mic pana se ingroasa ca o ciulama. Se da la racit.

Frisca se bate  spuma  tare si apoi se  amesteca cu caisele mixate sau zdrobite cu furculita . Cand s-a racit bine amestecul de oua si lapte se combina cu frisca si fructele, se mai adauga vanilina pt aroma si se imparte in doua  vase compozitita. Intr-una se adauga Nesquik , se amesteca bine si apoi se dau ambele vase la congelator . Din ora in ora se scot si se amesteca bine pt a sparge acele de gheata.  Eu am lasat ultima data peste noapte compozitia la congelator, am servit abia a doua zi...si nu a avut deloc ace de gheata....a iesit f buna

Deasupara  am servit cu un sos de caise  facut din 3 caise , 3 lg zahar si un paharel de apa, puse pe foc la fiert si apoi lasate la racit. Am mai adaugat si frisca .

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de caise cu Nesquik" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

adasev12 1

15.07.2011, 09:14

mirela, iti dau cu placere!
buni, trimit cu drag

adasev12 1

15.07.2011, 09:17

ruxy, din acest pt de vedere da, e speciala....si a fost si buna....pup

adasev12 1

15.07.2011, 09:18

carla, ma bucur ca-ti place...

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu caise, visine si bezea