Inghetata de caise cu Nesquik

de adasev12 in Dulciuri, 14 Iul 2011 | 1175 vizualizari

 

reteta adaptata dupa mai multe retete de inghetata luate de la diversi bucatarasi...multumesc tuturor!

 

INGREDIENTE

  • 400 ml frisca lichida
  • 4 galbenusuri
  • 500 ml lapte
  • zahar dupa gust ( aprox 150 gr am pus eu)
  • 4 l-ite nesquik
  • vanilina
  • 500 gr caise
  • 2-3 caise sau o piersica pt sos
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de caise cu Nesquik:

Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul .


Laptele se incalzeste, dar nu se fierbe, si asa caldut se toarna fir subtire peste galbenusuri, mixand in continuare. Se pun apoi la foc mic pana se ingroasa ca o ciulama. Se da la racit.


Frisca se bate spuma tare si apoi se amesteca cu caisele mixate sau zdrobite cu furculita . Cand s-a racit bine amestecul de oua si lapte se combina cu frisca si fructele, se mai adauga vanilina pt aroma si se imparte in doua vase compozitita. Intr-una se adauga Nesquik , se amesteca bine si apoi se dau ambele vase la congelator . Din ora in ora se scot si se amesteca bine pt a sparge acele de gheata. Eu am lasat ultima data peste noapte compozitia la congelator, am servit abia a doua zi...si nu a avut deloc ace de gheata....a iesit f buna


Deasupara am servit cu un sos de caise facut din 3 caise , 3 lg zahar si un paharel de apa, puse pe foc la fiert si apoi lasate la racit. Am mai adaugat si frisca .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de caise cu Nesquik" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

adasev12 1

15.07.2011, 09:14

mirela, iti dau cu placere!
buni, trimit cu drag

adasev12 1

15.07.2011, 09:17

ruxy, din acest pt de vedere da, e speciala....si a fost si buna....pup

adasev12 1

15.07.2011, 09:18

carla, ma bucur ca-ti place...

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Profiterol