Desert inghetata de capsuni servita cu jeleu de capsuni

de Merisor in Dulciuri, 19 Mai 2019 | 4322 vizualizari

 

Am zis să profit din plin de căpșunile care au invadat piața și am preparat o mega delicioasă înghețată de căpșuni servită cu jeleu de căpșuni.
Eu sunt mare fan al înghețatei cu ciocolată, este de departe preferata mea, dar nu refuz nicicând o înghețată din fructe, mai ales preparată în casă.
Chiar a ieșit bună, nu foarte dulce, iar servită cu jeleu de căpșuni în care am adăugat și puțină mentă, a fost de senzație.

 

INGREDIENTE

  • Pentru 8 porții:
  • 500 g căpșuni
  • 250 ml frișcă lichidă
  • 300 g lapte condensat
  • zeama de la 1/2 lămâie mare
  • Pentru jeleu de căpșuni:
  • 150 g căpșuni
  • 50 g zahăr
  • zeama de la 1/2 lămâie
  • 5 frunze de mentă
  • 1/2 linguriță amidon
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert inghetata de capsuni servita cu jeleu de capsuni:

Spălăm bine căpșunile, le îndepărtăm codițele și le lăsăm la scurs, într-o sită. Apoi, le tăiem în sferturi și le stropim cu zeamă de lămâie. Aceasta ajută la intensificarea culorii, dar este utilă și pentru a nu se crea acele ace de gheață prin înghețată. Turnăm mai întâi frișca lichidă în recipientul blenderului și adăugăm sferturile de căpșuni cu zeama de lămâie. Adăugăm apoi laptele condensat. Pornim blenderul, mai întâi la viteză mică, apoi mărim, treptat, intensitatea vitezei, până vom obține o pastă cremoasă și omogenă. Transferăm apoi compoziția de înghețată cu căpșuni într-o caserolă, luând cu o linguriță cu coada lungă și ce rămâne pe pereții vasului. Acoperim caserola cu capac și o dăm la congelator până este gata delicioasa Înghețată de căpșuni servită cu jeleu de căpșuni. După 30 de minute, eu am scos caserola și am mai amestecat în înghețată, iar după alte 30, am mai amestecat odată. De obicei se amestecă de 2-3 ori, la intervale de 30 de minute, pentru a se menține înghețata cremoasă și a se evita crearea acelor ace de gheață. În recipientul blenderului, fără a-l spăla după prepararea înghețatei, punem frunzele de mentă rupte mărunt. Adăugăm căpșunile spălate și tăiate în sferturi, amestecate cu zahărul și zeama de lămâie. Pornim blenderul la viteză mică, apoi mărim viteza, pănă când obținem un sos omogen. Transferăm sosul într-un vas, adăugăm amidonul și îl amestecăm bine, până se omogenizează. Fierbem jeleul de căpșuni cu mentă la foc încet, amestecând continuu până când începe să se îngroașe. Chiar dacă se formează puțină spumă, nu ne speriem și nici nu e cazul s-o îndepărtăm ca la dulceață, pentru că se va retrage singură în timp ce amestecăm. Înghețata mea a fost gata de servit în aproximativ 2 ore. De fapt în acest interval ne-am adunat cu toții acasă. A fost tare bună, mai ales servită cu jeleul de căpșuni și mentă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert inghetata de capsuni servita cu jeleu de capsuni" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pavlova