Inghetata de catina si zmeura

de Ela68 in Dulciuri, 26 Aug 2013 | 4393 vizualizari

 

Ideea de a face inghetata de catina mi-a venit saptamana trecuta. Pentru ca stim cu totii cat este de buna catina pentru imunitate, anul trecut am pus la borcan cu miere pentru utilizarea ei pe timpul iernii. Din pacate, n-am cules-o de pe codite si a fermentat.
Anul acesta am reusit o alta metoda de pastrare si anume am dat-o prin blender, apoi am strecurat-o, obtinand astfel un sirop fin. La aceeasi cantitate de catina am adaugat miere.
Atat de mult mi-a placut gustul acestui amestec incat primul gand a fost sa creez o inghetata acrisoara , aromata, sanatoasa si plina de culoare.

 

INGREDIENTE

  • 200 gr catina
  • 500 gr zmeura
  • 200 gr caju
  • 250 ml lapte de cocos
  • 300 gr miere de salcam
  • zeama de la 1/2 lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de catina si zmeura:

Se pune la hidratat timp de 2-3 ore caju-ul.


Se spala bine catina si se pun in robot fructele pana ce sunt bine zdrobite. Pentru eliminarea samburilor si obtinerea unui suc fin se dau prin strecuratoare. Din 200 gr de catina rezulta 80-90gr suc. La fel se procedeaza si cu zmeura.


Cele 200 gr de caju hidratate se amesteca cu zeama de lamaie si se mixeaza la un robot performant pana se obtine o crema fina.


Intr-un castron mai mare se combina sucul de catina si zmeura, laptele de cocos, mierea si pasta de caju , amestecandu-le pana ce mierea este bine inglobata.


Se toarna compozitia in masina de inghetata sau se da la congelator si se amesteca din 20 in 20 minute.


Se decoreaza dupa preferinta, dar musai cu frunzulita de menta, ca-i tare draguta.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de catina si zmeura" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Ela68 1

27.08.2013, 14:16

multumesc

Valclaudia 1

23.02.2014, 08:44

120, votat!

Ela68 1

23.02.2014, 11:02

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Friganele sandwich
  • 18

    MA

  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Parfait de capsuni