Inghetata de vanilie cu topping de dulceata de visine

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 14 Mai 2015 | 712 vizualizari

 

Buna si racoritoare in zilele calde.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml frisca lichida;
  • 3 oua;
  • un praf de sare;
  • 4 linguri zahar;
  • o lingura esenta de vanilie;
  • 24 de linguri de dulceata de visine (doar sirop);
  • 12 forme de silicon.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie cu topping de dulceata de visine:

Se separa albusurile de galbenusuri.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin bezea. 

Se bate frisca, dupa care se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Apoi se adauga albusurile si se incorporeaza. Crema se pune la frigider.

In formele de silicon se pun cate doua linguri de sirop din dulceata de visine, apoi se baga la congelator pentru 10-15 minute. Dupa aceea, se pune crema in forme si se baga la congelator.

 

TIPS-URI

1

Frisca trebuie sa fie rece atunci cand se mixeaza.

2

Este necesara o dulceata foarte lichida pentru topping.

3

Se pune crema intr-o punga pentru a o turna mai usor in forme.

4

Pentru a scoate inghetata mai usor din forma, aceasta se baga in apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie cu topping de dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Gicuta69 1

15.05.2015, 08:00

foarte buna!

dantes 1

15.05.2015, 12:47

Delicioasa!

Rocsi 1

15.05.2015, 20:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rux

Rux 9

12420 puncte

oanapl

8690 puncte

Rocsi

8420 puncte

Constelatialeu

7600 puncte

mihaelar63

5970 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec After Eight
  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

  • 26

    D

  • 27

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!