Inghetata de vanilie cu topping de dulceata de visine

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 14 Mai 2015 | 921 vizualizari

 

Buna si racoritoare in zilele calde.

 

INGREDIENTE

  • 200 ml frisca lichida;
  • 3 oua;
  • un praf de sare;
  • 4 linguri zahar;
  • o lingura esenta de vanilie;
  • 24 de linguri de dulceata de visine (doar sirop);
  • 12 forme de silicon.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de vanilie cu topping de dulceata de visine:

Se separa albusurile de galbenusuri.


Albusurile se bat spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul si se mixeaza pana cand devin bezea.


Se bate frisca, dupa care se adauga galbenusurile si esenta de vanilie si se omogenizeaza. Apoi se adauga albusurile si se incorporeaza. Crema se pune la frigider.


In formele de silicon se pun cate doua linguri de sirop din dulceata de visine, apoi se baga la congelator pentru 10-15 minute. Dupa aceea, se pune crema in forme si se baga la congelator.

 

TIPS-URI

1

Frisca trebuie sa fie rece atunci cand se mixeaza.

2

Este necesara o dulceata foarte lichida pentru topping.

3

Se pune crema intr-o punga pentru a o turna mai usor in forme.

4

Pentru a scoate inghetata mai usor din forma, aceasta se baga in apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de vanilie cu topping de dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

Caserola vidare 2.366 L

- 35 %
199.99 lei
129.99 lei

Panini Maker Large

- 49 %
389.99 lei
199.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

Gicuta69 1

15.05.2015, 08:00

foarte buna!

dantes 1

15.05.2015, 12:47

Delicioasa!

Rocsi 1

15.05.2015, 20:45

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert guguluf cu mere
  • 12

    D

  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tarta cu mere

de oanapl 6

ieri la 23:37

Tarta cu prune și branza

de oanapl 6

ieri la 23:29

Garnitura de varza cu fasole

de xana 5

ieri la 16:34

Tort cu frisca si fructe

de xana 5

ieri la 15:04

RETETA RECOMANDATA
Clatite cu dulceata