Inghetata de visine si capsuni

de papabundetot in Dulciuri, 10 Aug 2014 | 4520 vizualizari

 

De ceva vreme…asta insemnand cativa ani,tot spun celor din jurul meu sa nu mai manance inghetata cumparata din comert pentru ca are in compozitie numai porcarii.Ca sa fac mai mult decat sa tot spun,ori de cate ori am ocazia,incerc si va ofer retete noi de inghetata facuta acasa,extrem de simpla astfel incat,nimeni sa nu mai aiba vreun motiv sa cumpere acea chestie numita inghetata din comert…sper ca intr-o zi sa si reusesc sa conving pe cati mai multi dintre voi…sa faceti acasa o inghetata simpla,buna si in care stiti exact ce ingrediente adaugati.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit:
  • 300 gr visine congelate fara samburi
  • 250 gr capsuni congelate
  • 3 linguri miere
  • 500 ml frisca lichida
Portii: 8
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inghetata de visine si capsuni:

Inca de la inceputul retetei ( pentru cei ce gasesc mereu motive),va spun ca nu am masina de inghetata acasa si nici nu consider necesar a avea,mai ales ca dupa aceasta reteta inghetata se poate servi imediat

Folosesc robotul de bucatarie pentru a prepara aceasta inghetata rapida si totul dureaza cu tot cu spalatul vaselor 10 minute

Am pus in robot fructele congelate,peste ele am turnat frisca lichida,mierea si am lasat robotul sa isi faca treaba,oprindu-l din cand in cand si amestecand,astfel incat toate fructele sa fie bine maruntite.Odata maruntite toate,am pus inghetata in 2 cutii de plastic cu capac si am dat-o la congelator,insa asa cum am spus si mai devreme,pentru cei foarte pofticiosi ea se poate servi si imediat,dar e mai buna daca sta 2-3 ore la congelator.

Sper ca intr-o zi….nimeni (dar mai ales copiii) sa nu mai manance inghetata cumparata,pentru ca nu e sanatoasa si nici atat de gustoasa ca cea pe care o faceti acasa voi

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inghetata de visine si capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

Panacris 1

12.08.2014, 11:30

Total de acord! Fără supărare, frișca folosită e naturală??? Numai bună pentru zilele caniculare!

Rocsi 1

12.08.2014, 13:03

Imi placeeee!

papabundetot 1

17.08.2014, 18:10

era de la tarani Cris...nu stiu cat de naturala e

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert tort de inghetata cu coacaze rosii, caise si zmeura