Desert placinte de post cu dovleac

de Rocsi in Dulciuri, 18 Noi 2020 | 2883 vizualizari

 

Daca sunteti iubitori de dovleac si va place sa il consumati in aceasta perioada, va recomand si aceste placinte de post. Umplutura am imbunatati-o cu aroma de scortisoara, putin gem si a iesit o bunatate. Placintele servite calde, mai ales in aceasta perioada, nu pot fi decat o incantare. Merg bine cu un ceai, o cana de vin fiert sau o cana de lapte pentru cei care nu tin post. La mine in bucatarie miroase prea bine, asa ca va indemn sa le faceti si voi.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
    • 500 gr faina
    • 320 ml apa minerala
    • 1 plic drojdie uscata (7 gr)
    • 2 linguri zahar brut
    • 20 ml ulei de cocos topit
    • 15 ml ulei de floarea soarelui
    • esenta de vanilie
    • esenta de portocale
    • un praf de sare
    Pentru umplutura:
    • 700 gr dovleac curatat
    • 1 lingurita ulei de cocos
    • 3 linguri gem de gutui cu pere
    • 2 linguri zahar brut
    • 1 lingurita scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert placinte de post cu dovleac:

Incepeti cu umplutura, ca sa aiba timp sa se raceasca. Dati dovleacul pe razatoarea mare. Puneti intr-o cratita uleiul de cocos, dovleacul, gemul, zaharul si scortisoara. Cratita o puneti pe foc, amestecati la foc potrivit pana umplutura este scazuta si nu mai are lichid. O dati deoparte si lasati sa se raceasca umplutura.

Aluatul: Cerneti faina intr-un bol. Adaugati drojdia, zaharul si un praf de sare. Apa minerala o incalziti putin, cat sa fie calduta. O incorporati treptat peste faina, incepeti si framantati. Adaugati vanilia si esenta de portocale. Turnati ulei de cocos topit, cate putin si framantati. La final incorporati uleiul de floarea soarelui. O sa obtineti un aluat omogen, dar usor lipicios. Il acoperiti cu un prosp curat, il lasati la dospit la loc cald, pana isi dubleaza volumul. Presarati faina pe masa de lucru, rasturnati aluatul dospit si il il impartiti in 12 bucati. Luati fiecare bucata in parte, o intindeti, dar nu prea subtire, puneti cate o lingura plina de umplutura in mijloc. Formati placintele si le asezati pe o tava, pe hartie de copt. Aprindeti cuptorul, il setati la 180 de grade si il lasati 10 minute sa se incinga. Introduceti placintele pentru circa 30 de minute, pana sunt rumenite. Cand sunt gata, le scoateti din cuptor. Le puteti pudra cu zahar, puteti sa le ungeti cu un sirop, cum doriti voi. Le serviti calde. Daca va mai raman placinte, cat sunt calde, le puneti intr-un bol si le inveliti in folie alimentara ca sa nu se intareasca.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert placinte de post cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu gem de prune si nuca