Inimi de anghinare sotate cu usturoi și ceapă verde

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 24 Aug 2014 | 7234 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g inimi anghinare
  • 1 lingură unt
  • 2 fire ceapă verde
  • 7-8 căței usturoi
  • 100 ml vin alb sec
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimi de anghinare sotate cu usturoi și ceapă verde:

În cazul în care folosiți inimi de anghinare proaspete sau congelate, acestea necesită o fierbere înainte de sotare, dacă se folosesc din conservă, acestea se folosesc ca atare, doar scurse de zeamă.

Se pun inimile de anghinare într-o cratiță cu apă rece. Apă se pune cât să depășească cu 1 cm. Se acoperă cu un capac și se aduce la fierbere, după care se lasă să fiarbă aprox.10 minute. Se scurg imediat de apă și se pun într-un castron cu apă rece pentru a opri procesul de fierbere. Se scot și se lasă la scurs.

Punem o tigaie pe foc și adăugăm untul.

Când untul s-a topit adăugăm usturoiul tăiat feliuțe și ceapa verde tocată mărunt, atât partea albă cât și cea verde - din partea verde mai putem să păstrăm pentru a orna la servire.

Călim 1-2 minute, adăugăm inimile de anghinare și amestecăm bine.

Turnăm vinul alb și gătim până scade sosul aproape de tot - adică 3-5 minute.

Condimentăm cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Servim imediat ca atare sau lângă o friptură de vită.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimi de anghinare sotate cu usturoi și ceapă verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (7)

deyutzky 1

25.08.2014, 07:08

like

Pushaa 1

25.08.2014, 11:09

MotanLaOale 1

28.08.2014, 22:35

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu crema de vanilie, reteta simpla si rapida

de Miha 9

la 13:46

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cartofi natur trasi in unt