Inimi de anghinare sotate cu usturoi și ceapă verde

de elucubratiiculinare in Aperitive / Garnituri, 24 Aug 2014 | 1152 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 250 g inimi anghinare
  • 1 lingură unt
  • 2 fire ceapă verde
  • 7-8 căței usturoi
  • 100 ml vin alb sec
  • sare
  • piper
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimi de anghinare sotate cu usturoi și ceapă verde:

În cazul în care folosiți inimi de anghinare proaspete sau congelate, acestea necesită o fierbere înainte de sotare, dacă se folosesc din conservă, acestea se folosesc ca atare, doar scurse de zeamă.


Se pun inimile de anghinare într-o cratiță cu apă rece. Apă se pune cât să depășească cu 1 cm. Se acoperă cu un capac și se aduce la fierbere, după care se lasă să fiarbă aprox.10 minute. Se scurg imediat de apă și se pun într-un castron cu apă rece pentru a opri procesul de fierbere. Se scot și se lasă la scurs.


Punem o tigaie pe foc și adăugăm untul.


Când untul s-a topit adăugăm usturoiul tăiat feliuțe și ceapa verde tocată mărunt, atât partea albă cât și cea verde - din partea verde mai putem să păstrăm pentru a orna la servire.


Călim 1-2 minute, adăugăm inimile de anghinare și amestecăm bine.


Turnăm vinul alb și gătim până scade sosul aproape de tot - adică 3-5 minute.


Condimentăm cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Servim imediat ca atare sau lângă o friptură de vită.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Inimi de anghinare sotate cu usturoi și ceapă verde" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Waves

- 35 %
259.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (7)

deyutzky 1

25.08.2014, 07:08

like

Pushaa 1

25.08.2014, 11:09

MotanLaOale 1

28.08.2014, 22:35

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

RETETA RECOMANDATA
Cus-cus cu leurda