Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
În cazul în care folosiți inimi de anghinare proaspete sau congelate, acestea necesită o fierbere înainte de sotare, dacă se folosesc din conservă, acestea se folosesc ca atare, doar scurse de zeamă.
Se pun inimile de anghinare într-o cratiță cu apă rece. Apă se pune cât să depășească cu 1 cm. Se acoperă cu un capac și se aduce la fierbere, după care se lasă să fiarbă aprox.10 minute. Se scurg imediat de apă și se pun într-un castron cu apă rece pentru a opri procesul de fierbere. Se scot și se lasă la scurs.
Punem o tigaie pe foc și adăugăm untul.
Când untul s-a topit adăugăm usturoiul tăiat feliuțe și ceapa verde tocată mărunt, atât partea albă cât și cea verde - din partea verde mai putem să păstrăm pentru a orna la servire.
Călim 1-2 minute, adăugăm inimile de anghinare și amestecăm bine.
Turnăm vinul alb și gătim până scade sosul aproape de tot - adică 3-5 minute.
Condimentăm cu sare și piper negru proaspăt măcinat. Servim imediat ca atare sau lângă o friptură de vită.
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult