Inimi si ficatei de pui a la mediterraneo

de Bucataras Diana in Ficat, 26 Feb 2017 | 442 vizualizari

 



Reteta acesta am gasit-o mai de mult pe net si am facut-o de cateva ori. Este foarte gustoasa.

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet inimi de pui (cca 600 g)
  • 1 pachet ficatei de pui (cca 500 g)
  • 2 ardei grasi colorati
  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 ceapa
  • fulgi de chili
  • 1 lamaie
  • 5-6 catei usturoi
  • 10 rosii cherry
  • busuioc proaspat
  • vin alb
  • 100 ml suc de rosii
  • oregano
  • marar
  • sare
  • piper
  • ulei de masline
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimi si ficatei de pui a la mediterraneo:



Spalam ficateii si inimile si le punem la marinat separat. Pentru marinare, folosim usturoi, dupa gust, o jumatate de lingurita de fulgi de ardei iute, sare, piper, o lingura de ulei de masline si vin alb sec. Taiem lamaia in doua si stoarcem cate o jumatate de lamaie peste ficatei si peste inimi. Amestecam bine si lasam sa se marineze la temperatura camerei, timp de 30 de minute. Intre timp, pregatim celelalte ingrediente: tocam ceapa, ardeii si busuiocul. Incingem 1 lingurita de ulei de masline si adaugam ceapa, amestecand des. Punem inimioarele cu tot cu marinata lor si lasam sa fiarba la foc mare pana se albesc si adaugam ficateii. Lasam sa dea cateva clocote impreuna, amestecand des. Cand a scazut putin sosul, adaugam sosul de rosii, cat mai gros. Apoi adaugam ardeii grasi tocati cubulete mari si ceapa verde tocata. Lasam sa fiarba 2-3 minute, adaugam rosiile cherry intregi sau jumatati si amestecam bine. Dupa 2-3 clocote, oprim focul si adaugam plantele aromatice (busuioc, oregano, marar). Lasam sa se racoreasca putin si mai adaugam busuioc proaspat. Servim calda.Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

ideal este sa folosim plantele aromatice ( busuioc, marar, oregano) proaspete

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimi si ficatei de pui a la mediterraneo" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

noiinbucatarie 1

26.02.2017, 21:04

kytz 1

27.02.2017, 19:09

Felicitari pentru preparat si "garantat" !

Bucataras Diana 1

27.02.2017, 20:34

Wow, nici nu vazusem ca am primit "garantat" Multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura Regina Maria
  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

  • 23

    MI

RETETA RECOMANDATA
Ficatei cu ciuperci la cuptor