Inimioare cu ciocolata

de Lau in Prajituri, 7 Mar 2011 | 3650 vizualizari

 

special de 8 Martie pentru toate bucataresele

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 6 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 4 linguri lapte
  • 1 praf de copt
  • 5 linguri faina cu varf
  • esenta de portocale
  • coaja de portocale
  • un varf de sare
  • crema:
  • 350ml lapte
  • 1 plic budinca de ciocolata
  • 3 linguri de zahar

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare cu ciocolata:

se bat albusurile spuma cu un varf de sare. Se adauga zaharul si se bat in continuare. Se adauga galbenusurile, uleiul, laptele, esenta si coaja de portocale. Se amesteca usor, se adauga faina amestecata cu praful de copt si se omogenizeaza bine.

Crema:se pune laptele la foc. Separat se amesteca praful de budinca cu zaharul si putin lapte. Cand a fiert laptele se ia de pe foc, se adauga praful se amesteca bine, se pune din nou pe foc amestecand pana se ingoasa. Se ia de pe foc.

Ungem formele cu putin ulei si tapetam cu un pic de faina punem o lingura de aluat o lingurita de ciocolata iar deasupra iar o lingura de aluat,repetam pana terminam,dam tava la cuptorul incalzit pana se rumenesc deasupra,

se pudreaza cu zahar pudra.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Eclere