Galuste cu prune (de post)

de Anamaria7 in Prajituri, 18 Mar 2011 | 13401 vizualizari

 

Astazi am petrecut in sfarsit dupa-masa mama-fiica muult dorita, dupa saptamani mult prea multe departe de casa. Unde? In bucatarie, evident :)

 

INGREDIENTE

Pentru galuste:

  • 1 kg cartofi
  • 100gr gris
  • 100gr faina
  • 1 lg amidon
  • 3 lg ulei
  • 3 lg zahar
  • 300gr prune uscate
  • 1 lgt sare

Pentru presarat:

  • 500gr pesmet
  • 2 lgt scortisoara
  • 50ml ulei
  • 5 lg zahar
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Galuste cu prune (de post):

Prunele uscate se pun la muiat de seara in apa domoala cu putina esenta de rom. Cartofii spalati se pun la fiert in apa cu sare.


Cand s-au racit, decojim cartofii, ii pasam si adaugam faina, grisul, pesmetul, sarea, uleiul si cele 3 linguri de zahar.


Aluatul rezultat trebuie sa nu fie lipicios aproape deloc. Lucrand pe o suprafata presarata cu faina, il impartim in bile de marimea unei nuci pe care le aplatizam, punem o pruna in mijloc (nu le-am scos samburii) si formam o bila. Cu grija, sa fie inconjurata bine pruna de aluat, altfel se poate desface galusca si fuge pruna :))


Pentru presarat, prajim putin uleiul amestecat cu scortisoara intr-o tigaie, apoi oprim focul si adaugam zaharul.


Intr-o oala mare, punem apa la fiert. Cand clocoteste, aruncam galustele in apa si asteptam sa rasara la suprafata apei :) Atunci sunt gata! Le scoatem cu grija cu o paleta direct in pesmetul prajit si le leganam pana se acopera de tot in crusta aromata de pesmet si zahar.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Galuste cu prune (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

elena1988 1

20.03.2011, 08:27

imi plac ft mult galustele cu prune

kamy 1

20.03.2011, 16:08

eu la galuste nici cand nu-i post nu pun ou sunt mai bune asa

adry88 1

03.06.2011, 10:46

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Galuste cu prune si gem de prune