Prajitura Excelent

de ionela2682 in Prajituri, 26 Ian 2013 | 33839 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Tava 30/20 cm
  • Blat
  • 2 oua mari (sau 3 mici)
  • 2 lg zahar
  • 2 lg faina
  • 1 lg cacao
  • 1 /2 plic praf de copt
  • sare
  • Crema
  • 1 pachet unt
  • 5 lg zahar
  • 1 fiola esenta de rom
  • 2 lg cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Excelent:

Blatul:

-peste albusurile mixate spuma adaugam zaharul si mixam pana devine bezea

-galbenusurile le amestecam cu 2-3 lg ulei si le adaugam in compozitia de bezea,omogenizam

-in faina adaugam praful de copt si sarea .adaugam in cantitati mici peste compozitia de mai sus

-la final adaugam cacaoa ,omogenizam bine compozitia ,turnam in tava tapetata cu hartie de copt

-coacem aproximativ 15 min la foc mediu pana se rumeneste usor

-lasam sa se raceasca

Crema

-untul  la temperatura camerei si zaharul se mixeaza bine ,adaugam cacaoa, esenta de rom ,omogenizam

Blatul complet racit il vom taia in 4 fasii egale ,ungem cu crema fiecare foaie ,imbracam intreaga prajitura in crema,decoram cu ciocolata topita.

 

 

 

TIPS-URI

1

OBSERVATII SPECIALE..

2

Va rezulta o prajiturica de 7,5cm latime (aproape 8 daca mai punem si crema )/20 cm lungime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Excelent" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Prajitura Excelent-0
Prajitura Excelent-1
Prajitura Excelent-2
Prajitura Excelent-3

COMENTARII (32)

JUDITH

JUDITH 1

04.04.2013, 19:09

patru fasii - eu inteleg ca tai blatul in patru la lungime si nu la grosime.

marisaconrad

marisaconrad 1

14.06.2013, 19:30

cristinne:
Tu fa prajitura te si nu mai comenta aici ce nu-ti convine......prajitura este EXCELENTA!!!!!!!!!!!!!!!!

babi5

babi5 1

24.08.2013, 18:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!