Prajitura Excelent

de ionela2682 in Prajituri, 26 Ian 2013 | 34234 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Tava 30/20 cm
  • Blat
  • 2 oua mari (sau 3 mici)
  • 2 lg zahar
  • 2 lg faina
  • 1 lg cacao
  • 1 /2 plic praf de copt
  • sare
  • Crema
  • 1 pachet unt
  • 5 lg zahar
  • 1 fiola esenta de rom
  • 2 lg cacao
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Excelent:

Blatul:


-peste albusurile mixate spuma adaugam zaharul si mixam pana devine bezea


-galbenusurile le amestecam cu 2-3 lg ulei si le adaugam in compozitia de bezea,omogenizam


-in faina adaugam praful de copt si sarea .adaugam in cantitati mici peste compozitia de mai sus


-la final adaugam cacaoa ,omogenizam bine compozitia ,turnam in tava tapetata cu hartie de copt


-coacem aproximativ 15 min la foc mediu pana se rumeneste usor


-lasam sa se raceasca


Crema


-untul la temperatura camerei si zaharul se mixeaza bine ,adaugam cacaoa, esenta de rom ,omogenizam


Blatul complet racit il vom taia in 4 fasii egale ,ungem cu crema fiecare foaie ,imbracam intreaga prajitura in crema,decoram cu ciocolata topita.



 

TIPS-URI

1

OBSERVATII SPECIALE..

2

Va rezulta o prajiturica de 7,5cm latime (aproape 8 daca mai punem si crema )/20 cm lungime.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Excelent" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (32)

JUDITH 1

04.04.2013, 19:09

patru fasii - eu inteleg ca tai blatul in patru la lungime si nu la grosime.

marisaconrad 1

14.06.2013, 19:30

cristinne:
Tu fa prajitura te si nu mai comenta aici ce nu-ti convine......prajitura este EXCELENTA!!!!!!!!!!!!!!!!

babi5 1

24.08.2013, 18:34

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Christina