Prajitura cu fructe de vara si bezea

de ela in Prajituri, 6 Iun 2014 | 5000 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 15 oua
  • 1kg fructe(cirese,visine si capsuni)+3linguri zahar pudra+3linguri faina
  • 15linguri zahar(eu am pus 5linguri zahar brun si 10linguri zahar alb)
  • 2plicuri zahar vanilat
  • 15linguri faina
  • 1plic praf de copt
  • 1praf de sare
  • 2lingurite esenta visine
  • 5linguri zahar pentru bezea
  • 3linguri ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu fructe de vara si bezea:

Curatam visinele si ciresele de samburi,capsunile de codite si le punem intr-o sita.Punem 3linguri de zahar pudra peste ele si le lasam la scurs.Inainte sa le punem in blat.trecem fructele prin faina sau gris,sa nu se lasa la fundul blatului.
Separam albusurile de galbenusuri si lasam separat pentru bezea 5 albusuri.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul si zaharul vanilat,apoi galbenusurile.Adaugam si faina amestecata cu praful de copt si amestecam usor,de jos in sus.Punem si esenta si uleiul si amestecam bine.
Pregatim o tava mare termorezistenta,unsa cu grasime si tapetata cu faina in care turnam aluatul.Punem deasupra fructele si dam la cuptorul preincalzit cam 35minute,pana este aproape copt blatul.
Intre timp.batem restul de albusuri cu un praf de sare,adaugam treptat cele 5linguri de zahar.
Scoatem blatul din cuptor dupa 35minute,aproximativ,facem testul cu scobitoarea si vedem daca este aproape copt si punem deasupra bezeaua si mai dam la cuptor cam 10minute,pana bezeaua devine aurie.Scoatem si lasam sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu fructe de vara si bezea" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu iaurt si piersici