Prajitura cu mousse de cappuccino

de _Alina_ in Prajituri, 27 Oct 2012 | 5989 vizualizari

 

Va place cappuccino? Ei bine, pe mine ma innebuneste... asa ca am facut aceasta prajitura delicioasa cu mousse de cappucino, pe care va invit sa o incercati!

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua
  • 1 cana de zahar tos
  • 3 lg cu varf amidon din porumb
  • 3 lg cu varf faina de grau
  • 3 lg cu varf cacao neagra
  • Mousse:
  • 3 oua
  • 3 lg de zahar brun
  • 5 lg zahar tos
  • 20 g unt
  • 1 lg smantana (12% grasime)
  • 3 plicuri cappuccino
  • 5 lg de apa calda
  • ..........
  • ciocolata neagra
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura cu mousse de cappuccino:

1. Pentru blat, separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu 1/2 cana de zahar, si galbenusurile cu restul de zahar (pana formeaza o spuma densa).


2. Amestecam galbenusurile cu albusurile usor, cu ajutorul unei spatule. Incorporam faina, amidonul si cacaoa cernute in compozitie amestecand usor cu spatula.


3. Punem compozitia intr-o tava (20 x 30 cm) tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit 5 min la 210°C dupa care reducem la 190°C timp de 30 min (sau pana cand iese scobitoarea curata).


4. Ca sa preparam mousse-ul procedam astfel: separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu 3 lg de zahar brun, iar galbenusurile cu 2 lg de zahar tos. Intr-un vas punem 3 lg zahar tos su 2 lg de apa si lasam la foc mic invartind in el continuu pana cand scade la 1/2 lichidul. Incorporam siropul fierbinte in albusuri cu ajutorul mixerului.
5. Punem galbenusurile intr-un vas pe baie de abur, si batem pana cand compozitia se ingroasa, se adauga untul si mai batem 2-3 minute, adaugam apoi smantana si amestecam. Luam compozitia de pe aburi si adaugam cele 3 plicuri de cappuccino amestecate cu 2 lg de apa. Incorporam apoi albusurile in compozitia de galbenusuri cu ajutorul un unei spatule.


6. Blatul il ungem cu putin sirop (de care aveti la indemana, dar merge si fara) apoi punem mousse-ul, iar deasupra punem ciocolata razuita.


TIPS-URI

1

Am facut si o varianta (blatul cu 5 oua si doar cu faina) umpluta tot cu acelasi tip de mousse a acestei prajituri. La a doua varianta am batut albusurile pentru mousse pe baie de abur numai cu zahar, n-am mai facut sirop si tot a iesit grozav.

Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura cu mousse de cappuccino" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Espresso Machine

- 700 lei
1699.99 lei
999.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

Merisor 1

27.10.2012, 17:50

_Alina_ 1

27.10.2012, 20:22

Rocsi 1

27.10.2012, 20:52

Yamiiii..foarte buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Boema cu cafea