Chec cu ciocolata si portocala

de Larisel in Prajituri, 27 Aug 2014 | 2038 vizualizari

 

A pornit de la ideea de a face ceva dulce...cu ce era prin casa si a iesit ceva tare bun, care a fost destul de apreciat.

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 200g faina
  • zahar circa 150 g
  • 2 linguri de ulei
  • coaja de portocala
  • jumatate de ciocolata cu lapte sau amaruie
  • praf de copt
  • o esenta de rom
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Chec cu ciocolata si portocala:

Inainte de toate, ciocolata se da pe razatoarea mare, iar coaja de portocala se taie marunt. Aceasta se pune in functie de cat de aromat doriti sa iasa checul.


De acum procesul este un simplu si cunoscut, ouale se separa, albusul se bate spuma incorporand zaharul usor usor, galbenusurile se freaca cu uleiul si esenta de rom, se amesteca cele doua iar apoi se adauga treptat faina amestecata cu praful de copt.


La sfarsit dupa ce am obtinut compozitia finala, se pune ciocolata si coaja de portocala.


Asezam in tava si dam la cuptor. Va anunt ca dupa 10-15 minute va mirosi divin in bucataria dumneavoastra!

 

TIPS-URI

1

urmeaza sa incerc ceva invers, un chec de cacao cu ciocolata alba si portocala

Daca ti-a placut reteta noastra "Chec cu ciocolata si portocala" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Caserola vidare 1.893 L

- 20 %
129.99 lei
103.99 lei

Ondulator Easy Waves

- 35 %
259.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

merisor 1

28.08.2014, 21:34

Ce bunatate de chec!

Larisel 1

28.08.2014, 22:17

Rocsi 1

29.08.2014, 21:10

Servesc o feliuta!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

10710 puncte

RODIMUR

9990 puncte

noiinbucatarie

6740 puncte

oanapl

6150 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

File de somon cu sos de mustar
  • 13

    S

  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Tortellini cu sunca si sos cremos

ieri la 18:46

Ciorbă de cartofi cu afumături

de RODIMUR 5

ieri la 17:51

Pui prajit

de xana 5

ieri la 15:06

Desert tort spirala cu crema de cafea si mascarpone

de Oana 9

ieri la 13:37

RETETA RECOMANDATA
Chec marmorat si glazurat cu ciocolata