Inimioare de cafea inghetata, cu lapte (Ice coffee)

de Patricia Iordache in Cafea, 28 Iul 2013 | 2449 vizualizari

 

ZIlele trecute bucatars Angyb a postat o imagine in care era un pahar plin cu cuburi de cafea congelata si lapte. Desi nu beau cafea, tare mult mi-a placut ideea si ce mi-am spus...daca are atata lapte, e si rece, afara e cald...merita sa incerc. Iata ce a iesit.

 

INGREDIENTE

  • Pentru inimioarele de cafea:
  • 2 lingurite zahar tos;
  • 2 lingurite cu varf de cafea (eu am pus Iacobs);
  • 250 ml apa.
  • Pentru restul preparatului:
  • 3 linguri frisca lichida;
  • 150 ml. lapte rece;
  • 6 inimioare de cafea inghetata;
  • putin zahar tos (pentru decorarea paharului)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Inimioare de cafea inghetata, cu lapte (Ice coffee):

Preparam o cafea la ibric, astfel. Punem apa sa fiarba, adaugam cafeaua si zaharul, amestecam si lasam sa se raceasca.


Strecuram cafeaua folosind o sita pentru ceai.


Luam o forma pentru cuburi de gheata (ce forma avem sau dorim) si turnam cafeaua in fiecare compartiment al formei.


Punem la congelator si lasam minim 4-5 ore (eu am lasat de seara pana dimineata).


Luam un pahar, si udam cu putina apa, marginea. Presaram zahar tos pe o farfurie si bagam marginea paharului in el astfel incat sa obtinem un decor frumos.


Punem in pahar 6 inimioare de cafea inghetata (in functie de cat concentrata sau slaba vreti sa fie cafeaua), adaugam frisca lichida si laptele. Amestecam si servim.


 

TIPS-URI

1

Cuburile de cafea se vor topi treptat si vom avea astfel o cafea cu lapte, rece, tocmai buna pe caldura aceasta.

Daca ti-a placut reteta noastra "Inimioare de cafea inghetata, cu lapte (Ice coffee)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Patricia Iordache 1

29.07.2013, 09:42

Costeo, Motanel...

Patricia Iordache 1

29.07.2013, 09:42

Angy, multumesc inca o data pentru poza postata! Altfel nu mi-ar fi trecut prin cap sa fac asa ceva.

simona72 1

29.07.2013, 21:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08