Invartita moldoveneasca

de Rocsi in Prajituri, 17 Apr 2011 | 15911 vizualizari

 

Am vrut sa fac simpla cu gem,dar pana la urma am pus si nuca si am si impletit-o putin..ziceai ca sunt niste mini cozonacei..e de post dar delicioasa!!!

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 600 gr faina
  • 1 lingura si jumatate margarina la pachet
  • 5 linguri zahar
  • 25 gr drojdie
  • circa 200 ml lapte soia pentru framantat
  • 1 esenta vanilie
  • coaja de portocala rasa
  • 1 praf de sare

pentru umplutura:

  • 1 borcan 400 gr gem prune
  • 1 castronel nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • 1 esenta rom
  • 1-2 linguri zahar pudra

pentru uns:

  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartita moldoveneasca:

Aluatul:


Punem faina intr-un bol.


mixam margarina cu zaharul pana ce acesta din urma se topeste.


drojdia o punem intr-un castron,punem o lingurita zahar si o amestecam pana ce drojdia se dizolva.


turnam margarina mixata si drojdia dizolvata peste faina.


le amestecam putin cu mana.


laptele de soia il punem putin pe foc,cat sa fie caldut,nu cald.


adaugam si esenta ,coaja de portocala si praful de sare.


le incorporam bine de tot.


apoi incepem sa punem cate putin lapte,si framantam bine,pana obtinem consistenta dorita a aluatului.


acoperim bolul cu aluat si il lasam la dospit,pana isi dubleaza volumul.


umplutura:


amestecam nuca macinata cu zaharul pudra,cacaua si esenta.


apoi punem si gemul si le incorporam bine.


Cele doua linguri de zahar pentru uns,le punem intr-un ibric .


cand s-a caramelizat il stingem cu putina apa si lasam pe foc pana se topeste zaharul.


Incepem sa preparam invartita:


o puteti face simpla ,doar rulata sau impletita(eu am facut impletita).


impartim aluatul in 4 parti egale.


presaram pe masa de lucru niste faina alba.


intindem cu sucitotul o foaie,o ungem cu umplutura (pe acesta tot in 4 o impartim) si rulam foaia.


mai facem inca o foaie umpluta,iar cele doua suluri le impletim.


la fel procedam si cu cealalta.


ungem niste tavi de chec cu margarina si le tapetam cu hartie de copt.


asezam invartitele in tavi si le ungem cu siropul de zahar ars.


dam tavile in cuptorul incins,la o temperatura potrivita ,si le lasam acolo pana sunt coapte.


dupa vreo 20 de minute de stat in cuptor,le mai scoatem o data si le ungem cu sirop de zahar ars.


cand sunt gata le scoatem la racorit,si le ungem cu amestec de ulei si sirop de zahar ars.


le presaram cu zahar pudra si cand s-au racit le acoperim cu un prosop de bucatarie curat


Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

3.5L Digital HingedLid

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (37)

Rocsi 1

04.01.2015, 12:18

Adele

lucy2002 1

16.04.2019, 12:29

Ce idee buna mi-ai dat Multumesc!

Rocsi 1

16.04.2019, 18:48

Ma bucur ca iti place, Lucy!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos cu ciocolata