Invartita moldoveneasca

de Rocsi in Prajituri, 17 Apr 2011 | 13534 vizualizari

 

Am vrut sa fac simpla cu gem,dar pana la urma am pus si nuca si am si impletit-o putin..ziceai ca sunt niste mini cozonacei..e de post dar delicioasa!!!

 

INGREDIENTE

pentru aluat:

  • 600 gr faina
  • 1 lingura si jumatate margarina la pachet
  • 5 linguri zahar
  • 25 gr drojdie
  • circa 200 ml lapte soia pentru framantat
  • 1 esenta vanilie
  • coaja de portocala rasa
  • 1 praf de sare

pentru umplutura:

  • 1 borcan 400 gr gem prune
  • 1 castronel nuca macinata
  • 1 lingura cacao
  • 1 esenta rom
  • 1-2 linguri zahar pudra

pentru uns:

  • 2 linguri zahar
  • 1 lingura ulei
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Invartita moldoveneasca:

Aluatul:


Punem faina intr-un bol.


mixam margarina cu zaharul pana ce acesta din urma se topeste.


drojdia o punem intr-un castron,punem o lingurita zahar si o amestecam pana ce drojdia se dizolva.


turnam margarina mixata si drojdia dizolvata peste faina.


le amestecam putin cu mana.


laptele de soia il punem putin pe foc,cat sa fie caldut,nu cald.


adaugam si esenta ,coaja de portocala si praful de sare.


le incorporam bine de tot.


apoi incepem sa punem cate putin lapte,si framantam bine,pana obtinem consistenta dorita a aluatului.


acoperim bolul cu aluat si il lasam la dospit,pana isi dubleaza volumul.


umplutura:


amestecam nuca macinata cu zaharul pudra,cacaua si esenta.


apoi punem si gemul si le incorporam bine.


Cele doua linguri de zahar pentru uns,le punem intr-un ibric .


cand s-a caramelizat il stingem cu putina apa si lasam pe foc pana se topeste zaharul.


Incepem sa preparam invartita:


o puteti face simpla ,doar rulata sau impletita(eu am facut impletita).


impartim aluatul in 4 parti egale.


presaram pe masa de lucru niste faina alba.


intindem cu sucitotul o foaie,o ungem cu umplutura (pe acesta tot in 4 o impartim) si rulam foaia.


mai facem inca o foaie umpluta,iar cele doua suluri le impletim.


la fel procedam si cu cealalta.


ungem niste tavi de chec cu margarina si le tapetam cu hartie de copt.


asezam invartitele in tavi si le ungem cu siropul de zahar ars.


dam tavile in cuptorul incins,la o temperatura potrivita ,si le lasam acolo pana sunt coapte.


dupa vreo 20 de minute de stat in cuptor,le mai scoatem o data si le ungem cu sirop de zahar ars.


cand sunt gata le scoatem la racorit,si le ungem cu amestec de ulei si sirop de zahar ars.


le presaram cu zahar pudra si cand s-au racit le acoperim cu un prosop de bucatarie curat


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Invartita moldoveneasca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (35)

Rocsi 1

18.01.2014, 18:46

De cand nu am mai facut Laurici

Adele 1

28.12.2014, 16:23

Rocsi 1

04.01.2015, 12:18

Adele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rasol de pui cu galuste imperiale

ieri la 21:31

Pizza cu blat de broccoli

de Bunica 7

ieri la 20:33

Tochitura

ieri la 19:23

RETETA RECOMANDATA
Napolitane cu nuci si caramel