Jambon de porc la cuptor cu cartofi noi

de Panacris in Porc, 29 Mai 2011 | 21043 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o felie de jambon de porc proaspata
  • foi de dafin
  • piper boabe
  • ceapa uscata - 2 bucati
  • bacon 100 gr
  • cartofi noi 1000 gr.
  • ulei de masline 100 ml
  • sare
  • piper
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jambon de porc la cuptor cu cartofi noi:

Jambonul se pune la fiert cca. 20 de minute in apa cu sare,  foi de dafin si piper boabe.

Intre timp se caleste ceapa taiata julien cu baconul taiat subtire. Dupa ce a fiert jambonul, se pune peste amestecul de ceapa si bacon.

Se lasa la prajit cate 5 minute pe fiecare parte.

Cartofii noi spalati si periati bine, se taie in patru si se pun intr/o tava rezistenta la caldura, se aseaza jambonul peste cartofi.

Se asezoneaza cu sare, piper, boia si un pic de apa si se acopera cu folie de aluminiu. Se coace in cuptorul preincalzit la copt cca. 30 de minute.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Jambon de porc la cuptor cu cartofi noi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cartofi umpluti a la Roberta