Jeleu de piersici si crema la pahar

de Patricia Iordache in Dulciuri, 20 Apr 2013 | 6318 vizualizari

 

Dragii mei, daca vreti sa preparati ceva rapid si gustos va recomand acest desert.
Ca sa nu mai spun ca arata si foarte bine ;)
Sursa de inspiratie: blog-ul Monicai Cismas.

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru jeleul de piersici:
  • - 250 gr. piersici din compot (aproximativ 4-5 jumatati mari);
  • - 4 linguri sirop (din compot);
  • - 3 gr. gelatina;
  • - putin zahar pudra - daca va place mai dulce (eu nu am pus)
  • Ce ne trebuie pentru crema alba:
  • - 250 gr. frisca lichida;
  • - 2 linguri de lapte;
  • - 50 gr. zahar;
  • - 4 gr. gelatina;
  • - 1 esenta vanilie Dr. Oetker;
  • Pentru decor:
  • - ce va place (eu am pus o bucatica generoasa de napolitana crocanta cu alune si ciocolata)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jeleu de piersici si crema la pahar:

Cum preparam jeleul:  

Mixam jumatatile de piersici scurse de zeama pana obtinem o pasta nu foarte fina. Punem la hidratat gelatina in cele 4 linguri de sirop si lasam 10 minute. Topim gelatina avand grija sa nu ajunga la punctul de fierbere si o amestecam cu pasta de piersici.  

Cum preparam crema:   Punem gelatina la hidratat in putina apa. Incalzim intr-un vas frisca lichida, zaharul, laptele si esenta de vanilie. Amestecam pana ce se topeste zaharul, adaugam gelatina hidratata si amestecam pana se topeste.

Cum montam preparatul:   Fixam un pahar astfel incat sa stea inclinat. Punem jeleul de piersici astfel incat sa nu curga din pahar. Lasam la frigider minim o ora (verificam din cand in cand sa vedem daca s-a inchegat). Turnam in spatiul ramas liber creama si punem la frigider pana se intareste.   

Eu am incercat sa asez pe peretele paharului, in interior, inainte de a turna crema alba, o inimioara decupata dintr-o felie de piersica insa, dupa cum se vede si din imagine, nu prea mi-a iesit. Poate voua va reuseste ;)  

Din cantitatile mentionate obtineti 2 portii.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu de piersici si crema la pahar" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert la pahar