Jeleu de piersici si crema la pahar

de Patricia Iordache in Dulciuri, 20 Apr 2013 | 3052 vizualizari

 

Dragii mei, daca vreti sa preparati ceva rapid si gustos va recomand acest desert.
Ca sa nu mai spun ca arata si foarte bine ;)
Sursa de inspiratie: blog-ul Monicai Cismas.

 

INGREDIENTE

  • Ce ne trebuie pentru jeleul de piersici:
  • - 250 gr. piersici din compot (aproximativ 4-5 jumatati mari);
  • - 4 linguri sirop (din compot);
  • - 3 gr. gelatina;
  • - putin zahar pudra - daca va place mai dulce (eu nu am pus)
  • Ce ne trebuie pentru crema alba:
  • - 250 gr. frisca lichida;
  • - 2 linguri de lapte;
  • - 50 gr. zahar;
  • - 4 gr. gelatina;
  • - 1 esenta vanilie Dr. Oetker;
  • Pentru decor:
  • - ce va place (eu am pus o bucatica generoasa de napolitana crocanta cu alune si ciocolata)
Portii: 2
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Jeleu de piersici si crema la pahar:

Cum preparam jeleul:


Mixam jumatatile de piersici scurse de zeama pana obtinem o pasta nu foarte fina. Punem la hidratat gelatina in cele 4 linguri de sirop si lasam 10 minute. Topim gelatina avand grija sa nu ajunga la punctul de fierbere si o amestecam cu pasta de piersici.


Cum preparam crema: Punem gelatina la hidratat in putina apa. Incalzim intr-un vas frisca lichida, zaharul, laptele si esenta de vanilie. Amestecam pana ce se topeste zaharul, adaugam gelatina hidratata si amestecam pana se topeste.


Cum montam preparatul: Fixam un pahar astfel incat sa stea inclinat. Punem jeleul de piersici astfel incat sa nu curga din pahar. Lasam la frigider minim o ora (verificam din cand in cand sa vedem daca s-a inchegat). Turnam in spatiul ramas liber creama si punem la frigider pana se intareste.


Eu am incercat sa asez pe peretele paharului, in interior, inainte de a turna crema alba, o inimioara decupata dintr-o felie de piersica insa, dupa cum se vede si din imagine, nu prea mi-a iesit. Poate voua va reuseste ;)


Din cantitatile mentionate obtineti 2 portii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Jeleu de piersici si crema la pahar" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (27)

diaconta 1

20.04.2013, 22:12

Imi place
Eu am spart un pahar cand am facut figura asta

laura_n 1

20.04.2013, 22:21

Dia )

Mihaela11_jo 1

21.04.2013, 15:39

Super

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Mousse de ciocolata cu frisca