Krem a la krem

de gaby_duceag in Prajituri, 6 Sep 2012 | 15624 vizualizari

 

Am implinit 34 de ani.
Sunt mare, nu?
Minte..n-am multa, dar cata am ..incerc s-o folosesc constructiv, sa nu depozitez in ea ranchiuna si rautate, sa invat lucruri noi, sa ma perfectionez si sa iubesc :).
Nu-mi iese mereu...da' ce..voua va iese?

As mai vrea inca multe de la viata.
Multumesc Domnului pentru tot ce am dar Il si rog sa-mi mai dea :))))).
Sunt o tzaruca tristutza si obosita.ps. a nu se percepe gresit :)). io-s o vesela :))) (cu accent pe veselie, nu pe farfuriile de servit mancare :)))) da' acu-s obosita, racita si-mi trece>:d

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 6 oua
  • 6 linguri de zahar
  • Un plic Creme Olle de ciocolata –DR. Oetker (eu nu am gasit la market si am pus “crema pt prajituri cu gust de ciocolata")
  • Crema
  • 350 ml frisca lichida (eu folosesc Hulala ca aici n-am alta)
  • 150 ml lapte rece
  • 2 linguri zahar pudra
  • Un plic de Crème Olle de vaniliei (idem ca la cea de ciocolata,nu gasesc, pun altceva, nu-i crima :)) )
  • Glazura
  • 100 gr ciocolata vrac
  • 40 gr frisca lichida ,
  • 50 gr unt si o lingura de coniac
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Krem a la krem:

Blat

Separi galbenusurile de albus.Bati spuma albusurile, adaugi pe rand cate o lingura de zahar batand dupa fiecare apoi pui pe rand galbenusurile. Pui si pliculetul de crema, omogenizezi si gata!

Zi ca nu-i mai mult decat simplu!Pui compozitia intr-o tava tapetata cu ulei si pudrata cu faina (tava de 20/25cm)si bagi la cuptor la foc mediu pentru aprox 25 minute.

Crema

Pui totul in vas si mixezi,intai la viteza mica, apoi la o treapta superioara.Trebuie sa devina o crema legata bine.

Aaa!

Eu am pus si doua pliculete de zahar vanilat care-au dat gust minunat cremei

Pe blatul rece intinzi uniform crema intr-un strat gros si nivelezi.

Bagi la frigider.

Scoti tava, portionezi prajitura cu un cutit bine ascutit, si glazurezi fiecare prajitura cu glazura obtinuta prin topirea ingredientelor la foc mic.

O ornezi sau nu.Eu am oprit putina crema si am decorat prajiturelele.

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Krem a la krem" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (63)

danielaR 1

30.08.2013, 11:57

am facut si eu e super

Krystyan Trendy 1

09.11.2013, 16:59

mmm...ce deliciu

Ligia Bxl 1

04.12.2013, 09:56

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert tarta cu capsuni si crema bavareza de vanilie