Krem a la krem, o bunatate de prajitura

de Miha in Prajituri, 11 Mai 2009 | 375395 vizualizari

COMENTARII (164)

Miha 1

29.09.2009, 21:53

Rivka,cantitatile sunt pt un blat ce se coace intr-o tava de 20/30 cm si care nu iese foarte inalt. E de doar 1.5 cm sau poate 2. O poti face in orice forma/tava doresti,numai sa estimezi cumva cantitatile.

Miha 1

29.09.2009, 21:54

Crema cu siguranta nu se va taia,ca n-are timp. In 2-3 minute e gata.

rivka 1

29.09.2009, 23:30

stii ce o fac cum zici tu in reteta, cu 6 oua., nu injumatatesc nimic fac cum scrie la carte!
sper sa nu mi se taie crema...lasa ca o fac si revin oricum cu amanunte daca totul e OK.

Miha 1

30.09.2009, 00:27

rivka 1

30.09.2009, 17:35

Na iubita hai sa ma spovedesc .
Am facut-o cu peripetii...

Blatul l-am facut (aici primul compromis) cu crema de caramel pt ca la noi se gaseste budinca de asta la rece doar de la dr Oetker si cica nu au cu gust de ciocolata, am cautat pana m-a luat ameteala...deci ...caramel.
Noroc ca am mai cumparat 2 cutii, una de vanilie alta de fructul acela il vezi tu in poza acum sa ma fac de ras pana la capat habar nu am cum se numeste pe romaneste ...
asaaaa....am facut blatul am facut prima crema (cu gust de fructe, am zis ca renunt la vanilie)...dar e nu inteleg cum ti-a iesit tie asa un strat gros de crema din cantitatile ce le-ai dar 250 frisca si 150 lapte ca mie mi-a iesit foaaaarte putina crema...(un plic de asta e pt 500 ml lapte , ma gandeam eu ca stiam ca si asa din juma de litru de lapte iese putina ca sotumeu isi tot face budinca asta des)... in fine am intins crema , apoi ciocolata, m-am gandit arata subtire si aiurea, hai sa mai fac o crema noroc ca aveam plicul de crema de vanilie, am pus mai mult lapte, a iesit ceva mai multa crema...l-am intins peste stratul de ciocolata si na...are gust fff bun, blatul mi se pare cam dulce!!! ...(o fii si praful ala super dulce...)...cremele is buneee...dar na...nu arata asa bine ca a ta prajitura dar din incercari invatz, data viitoare stiu macar sa fac crema mai multa ca asa e prea subtire stratul.
Iti pun link cu pozele in prive.
Multumsc pt reteta te pup si urmatoarea e tortul sacher.

Miha 1

30.09.2009, 22:45

Rivka,blatul il coc intr-o tava de 20/30 cm,deci nu e foarte mare.Si nici foarte inalt.Stratul de crema e cam cat blatul,plus glazura.Nu stiu ce fel de budinca aveti voi acolo,dar asta ce e la noi,Crem Ole adica,nu e foarte dulce.Poate data viitoare sa adaugi niste cacao in blatul de caramel,sa mai "taie" din dulceata. Si glazura neaparat facuta cu ciocolata amaruie.

rivka 1

01.10.2009, 12:38

da tava asta e tot asa 20/30 , a mea adica.

pai poate din cauza ca e luata poza de foarte aproape mi s-a parut mie ca stratul de creme la tine e foarte gros...
dar stii ce data viitoare o fac in felul urmator(atata incerc pana ma dumiresc ce si cum imi place mai mult)...o sa incerc sa fac blatul cu pudra de budinca de ciocolata dar de aia normala...(sa vedem...) si crema de vanilie o sa fac mai multa, din 2 plicuri si 500 frisca respectiv 300 lapte.
glazura de cioco am facut-o din ciocolata neagra , se vede in poza 85 % cacao, foarte buna ciocolata asta...m-am aprovizionat ca sa pot face prajiturile tale, am un sertar plin hahaha.

Miha 1

01.10.2009, 13:37

Rivka,am mancat la cineva cu blat facut cu budinca normala. Deja e altceva. Cu budinca ce se prepara la cald,blatul iese inalt,aerat si pufos.Cu budinca ce se prepara la rece nu iese foarte inalt si are o consistenta,oarecum umeda.Cat despre crema,cred ca e doar chestie de gusturi. Mie mi se pare suficient,dar daca vrei sa pui mai mult...de ce nu?

Miha 1

01.10.2009, 13:39

Uite...aici am o varianta cu strat dublu de crema. http://dulciurifeldefel.blogspot.com/2009/01/krem-la-krem-bicolor.html

rivka 1

01.10.2009, 14:08

da cu praful asta are blatul consistenta umeda asa oarecum...lipicioasa, mai nu stiu de ce nu se mai gaseste praf de asta de ciocolata...o sa mai caut...mai demult acum cativa ani se gasea si de ciocolata stoiu sigur ca ii faceam des la barbatumio intr-o vreme ...acum ceva ani.

Miha 1

01.10.2009, 14:44

Rivka,vrei sa trimit colet?

Swanheart 1

03.10.2009, 20:15

Tocmai e blatul la cuptor. Asa a crescut, de m-am speriat. Cred ca are vreo 8 cm in inaltime. Daca stiam , il puneam intr-o tava mai mare.

Miha, mersi pentru reteta! Arata super bine, si sper sa imi iasa si mie la fel.

Miha 1

03.10.2009, 22:32

Swanheart,e adevarat ca el creste in cuptor,dar mai apoi se lasa. Chair sunt curioasa cum a fost la tine.

Swanheart 1

10.10.2009, 21:07

Hmmmm...am scris de la birou, dar vad ca nu s-a salvat comentariul...
Deci, revin cu impresii: prajitura asta e de departe cel mai bun desert pe care l-am mancat vreodata! In ultima perioada nu prea am mai suportat dulciurile (nu mai pot manca decat fructe, mi se face rau cand ma gandesc la creme si la prajituri), insa am mancat aceasta prajitura pe nerasuflate. E grozava, n-am cuvinte!
Miha, ai dreptate, mi s-a lasat blatul, cand l-am lasat la racit... Initial m-am bucurat, am zis ca il tai in doua si fac doua prajituri, daca ramane asa mare.

Am laudat prajitura la toti cunoscutii, si maine ii fac o portie si soacrei mele.

Mersi din nou pentru reteta, ma bucur nespus ca am descoperit-o!

Miha 1

10.10.2009, 22:30

Ma bucur tare mult ca v-a placut! Sigur o vei face de multe ori de acum incolo!

Swanheart 1

11.10.2009, 09:32

Da, din pacate o voi face cam prea des.

Swanheart 1

13.10.2009, 19:32

Soacra a fost si ea foarte incantata, nu s-a mai putut opri din mancat. Serios! Si-a tot taiat cate o bucatica, pana a vazut ca lipseste cam mult din bucata initiala. Clar, nu mai am ce cauta la ea, fara reteta.

Miha 1

13.10.2009, 19:42

Si uite-asa am descoperit cum mi-o fac prietena pe soacra-mea! Bravo Swan! Felicitari!

Miha 1

14.10.2009, 10:28

Ooooo Madi... esti si tu o victima a acestei prajituri? Multumesc mult de aprecieri!

Swanheart 1

19.10.2009, 14:20

Inutil sa spun ca am facut si ieri o portie, nu? Miha, si acum cel mai mare compliment: surorii mele i-a placut f mult, ea a insistat sa o fac. E un lucru mare, ea fiind foarte pretentioasa la mancare, atat la continut, cat si la gust si felul in care arata. Deci, daca si de la sora mea a primit aceasta reteta un 10+, inseamna ca e prajitura -prajiturilor.

Miha 1

19.10.2009, 16:54

Clar, am hotarat. E prajitura prajiturilor!

luk06 1

24.10.2009, 11:19

Am facut prajitura imediat ce am vazut-o aici.....este superbuna.....data viitoare am sa dublez cantitatea de crema adica o sa fac un strat alb cu crema de vanilie si al doilea de ciocolata...

Miha 1

24.10.2009, 11:33

Luk, am facut si eu asa, bicolor. Vezi poza 4. In orice combinatie ai face-o e o prajitura delicioasa.

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si foi de iaurt