Langos

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 27 Ian 2015 | 13996 vizualizari

 

Imi plac langosele cu branza si smantana , dar nu le prea fac . Intr-o zi mi s-a facut dor de ele si m-am pus pe treaba.
Ce-mi place la acest aluat este faptul ca tinut in frigider intr-o punga inchisa la culoare (neagra) se poate face din el chiar si o saptamana. Asa se poate servi zilnic un langos proaspat si cald .
Langosele sunt bune cu branza si smantana , cu mujdei de usturoi sau varianta dulce cu gem sau crema de ciocolata .

 

INGREDIENTE

  • 0.5 litri lapte
  • 1 cub drojdie
  • 1 kg faina
  • 1 ou
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langos:

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia . Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina  .

Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios. Din aluat formam o bila si o ungem cu ulei pe toata suprafata , apoi il punem intr-o punga inchisa la culoare (un sac de gunoi) si la frigider pentru o ora .

Intr-o tigaie punem ulei (sa fie ulei cam de un deget in tigaie) la incins . Luam din aluat cate o bucata de marimea unui ou,il intindem cu mainile si il punem la prajit .

Deasupra razuim branza telemea si punem smantana  si mujdei daca va place . Sau daca preferati varianta dulce atunci gem , crema de ciocolata .

Se servesc calzi .

Restul de aluat se pune la frigider si se poate pastra pana la 7 zile . 

Daca ti-a placut reteta noastra "Langos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max + Espresso Machine

- 1500 lei
2999.99 lei
1499.99 lei

COMENTARII (20)

anca_rm 1

02.02.2015, 08:21

la frigider , nu trebuie sa dospeasca

Gabri 1

05.02.2015, 02:39

Ce bine arata ,imi plac mult langosele nu am facut niciodata,acum cu reteta asta am ocazia sa le fac.Abia astept sa vad daca imi ies.

Gabri 1

05.02.2015, 02:42

cele mai bune langose le am mancat in BAILE FELIX acolo pe pod ,cu branza,smantana si mujdei.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chiftelute in sos de rosii, o reteta gustoasa si rapida

de laura_n 7

ieri la 20:19

Snitel pane din piept de pui cu parmeza

de Caty 2

ieri la 14:16

Cotlet de miel preparat la cuptor sau la gratar

ieri la 12:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cartofi pai la cuptor