Langos

de anca_rm in Aperitive / Garnituri, 27 Ian 2015 | 8580 vizualizari

 

Imi plac langosele cu branza si smantana , dar nu le prea fac . Intr-o zi mi s-a facut dor de ele si m-am pus pe treaba.
Ce-mi place la acest aluat este faptul ca tinut in frigider intr-o punga inchisa la culoare (neagra) se poate face din el chiar si o saptamana. Asa se poate servi zilnic un langos proaspat si cald .
Langosele sunt bune cu branza si smantana , cu mujdei de usturoi sau varianta dulce cu gem sau crema de ciocolata .

 

INGREDIENTE

  • 0.5 litri lapte
  • 1 cub drojdie
  • 1 kg faina
  • 1 ou
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Langos:

Incalzim putin laptele si dizolvam drojdia . Adaugam sarea, oul batut putin cu furculita si faina .


Framantam bine pana obtinem un aluat nelipicios. Din aluat formam o bila si o ungem cu ulei pe toata suprafata , apoi il punem intr-o punga inchisa la culoare (un sac de gunoi) si la frigider pentru o ora .


Intr-o tigaie punem ulei (sa fie ulei cam de un deget in tigaie) la incins . Luam din aluat cate o bucata de marimea unui ou,il intindem cu mainile si il punem la prajit .


Deasupra razuim branza telemea si punem smantana si mujdei daca va place . Sau daca preferati varianta dulce atunci gem , crema de ciocolata .


Se servesc calzi .


Restul de aluat se pune la frigider si se poate pastra pana la 7 zile .

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Langos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 12 %
249.99 lei
219.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

anca_rm 1

02.02.2015, 08:21

la frigider , nu trebuie sa dospeasca

Gabri 1

05.02.2015, 02:39

Ce bine arata ,imi plac mult langosele nu am facut niciodata,acum cu reteta asta am ocazia sa le fac.Abia astept sa vad daca imi ies.

Gabri 1

05.02.2015, 02:42

cele mai bune langose le am mancat in BAILE FELIX acolo pe pod ,cu branza,smantana si mujdei.

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu gutui
  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu branza