Lapte de pasare

de Crista_Luca in Dulciuri, 21 Oct 2010 | 23370 vizualizari

 

este un desert de la taticul meu .... imi facea des cand eram mica .....si acum mai face :D

 

INGREDIENTE

  • 1,5 l de lapte
  • 200 g zahar
  • esenta de vanilie
  • 6 oua
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Se bat albusurile cu 100 g zahar pana cand se face o spuma tare. Se pune laptele pe foc impreuna cu 50 g zahar si zaharul vanilat.


Cand incepe sa fiarba laptele se ia cu o lingura din spuma de ou si se pune in lapte. Nu se pun multe, astfel incat sa ai loc pentru a le intoarce de pe o parte pe alta.


Se lasa fiecare norisor de spuma maxim 2 minute in lapte pentru a se intari dupa care se intoarce. Se scot din lapte cu ajutorul unei spumiere si se pun intr-un castron.


Se freaca bine galbenusurile impreuna cu 50 g zahar si se adauga treptat laptele fierbinte peste ele. Se pune apoi la foc mic si amesteci incontinuu pana se ingroasa compozitia Compozitia astfel obtinuta se toarna fierbinte peste norisorii din spuma. Se da la rece.


Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Se poate  amesteca impreuna cu galbenusurile si o lingura de faina, daca vrem ca laptele sa fie mai gros

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (34)

babi5 1

31.08.2013, 14:53

jolygina 1

01.02.2014, 00:37

bai de cand ma tin sa fac ,nu am mai mancat din copilarie

deyutzky 1

30.03.2014, 01:00

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert baigli cu nuca
  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Nuci umplute