Lapte de pasare

de divainbucatarie in Dulciuri, 24 Noi 2010 | 12721 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 l + 1/2 de cana lapte
  • 3 oua
  • 14 lingurite de zahar
  • 20 g budinca de vanilie
  • 1 lingura zahar pudra
  • 1 plic zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lapte de pasare:

Punem 1 l de lapte la fiert la foc mic cu un plic de zahar vanilat.

Separam albusurile de galbenusuri. Pana fierbe laptele noi batem albusurile si zaharul pudra pana devin o spuma tare, care nu mai cade de pe tel. Apoi diluam budinca de vanilie in 1/2 cana de lapte si o amestecam cu galbenusurile batute bine.

Cand laptele da in clocot incepem sa punem cu o lingura uda albus in cratita de lapte. Fierbem pe rand bulele de albus, cate 4-5 in acelasi timp, avand grija sa le lasam aproximativ 2 minute pe ambele parti. Scoatem apoi bulele fierte intr-un castron. Facem acest lucru pana terminam cantitatea de albus batuta spuma.

Cand am terminat de fiert bulele de albus turnam usor amestecul de budinca de vanilie si galbenusuri peste lapte si amestecam cu un tel. Lasam pe foc pana se ingroasa putin compozitia. Dam la o parte de pe foc si lasam sa se raceasca putin, pentru ca apoi sa turnam sosul peste bulele de albus.

Daca ti-a placut reteta noastra "Lapte de pasare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

divainbucatarie 1

24.11.2010, 13:37

va multumesc!! Ruxy mie mi se intampla zilnic: tot ce vreau sa fac sau am de gand sa postez constat ca nu mai pot sa o fac... tocmai a pus cineva inaintea mea!

RuxyRux 1

24.11.2010, 13:53

Brainstorming

nadina73 1

25.11.2010, 00:38

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de  rosii reteta simpla, usoara si gustoasa

pe 31.05 la 19:50

Prajitura cu capsuni - 1 iunie- copilarie

pe 31.05 la 13:34

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

pe 31.05 la 10:49

Polenta cu mix de ciuperci și brânză gorgonzola

pe 30.05 la 10:59

Briose cu crema de ciocolata pentru Ziua Copilului

pe 29.05 la 16:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Dobos