Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola
Pentru aniversarea a 600 de retete nu va aduc un tort, asa cum imi propusesem, dar va aduc o tarta delicioasa cu blat pufos, crema dulce acrisoara de portocale si bezea.
Pregatim blatul. Mixam ouale cu sarea si zaharul pana isi mareste volumul si capata consistenta unei smantani groase. Adaugam faina, cacao si praful de copt si amestecam usor cu o spatula si turnam amestecul intr-o forma de tarta cu bordura pe care in prealabil am tapetat-o cu unt si faina.
Bagam forma la cuptorul preincalzit pana se rumeneste usor si se desprinde de pe margini. Scoatem forma. Lasam tarta cateva minute sa se racoreasca, apoi scoatem blatul sa se raceasca pe un suport.
Pregatim crema.
Intr-un vas cu fundul dublu punem galbenusurile, zaharul si praful de budinca.Turnam cate putin din sucul de portocale si amestecam energic.Punem vasul la foc si amestecam continuu pana crema se ingroase. Dam jos si adaugam untul. Amestecam pana il incorporam, apoi lasam crema sa se racoreasca, Punem crema peste blat.
Pregatim bezeaua.Intr-un vas de sticla rezistent punem toate ingredientele. Punem vasul cu fundul pe o oala cu putina apa si o punem la foc.Amestecam pana zaharul se topeste si albusurile se infierbanta.Dam jos si mutam amestecul intr-un alt vas rece. Mixam albusurile pamna se intaresc si formeaza creste.
Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult » Vezi alte 25 de retete cu gorgonzola