Placinta englezeasca cu mere

de -Licurici- in Dulciuri, 8 Sep 2016 | 745 vizualizari

 

O placinta foarte aromata!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:

250g faina;

150g unt;

un praf de sare;

2-3 linguri de apa rece.

  • Umplutura:

4 mere mari;

o lamaie (zeama, pulpa si coaja);

100g zahar;

5-6 linguri de apa;

un baton de scortisoara;

30 g unt.

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta englezeasca cu mere:

Pentru aluat, se amesteca faina cu untul rece si un praf de sare, apoi se adauga apa.


Se amesteca repede, sa nu se incalzeasca untul.


Aluatul se pune intr-o folie si se lasa la frigider cel putin 30min.


Pentru umplutura, merele se spala, se curata de coaja, apoi se taie cubulete mici.


Se amesteca cubuletele de mere cu zeama si pulpa de la lamaie si se lasa cateva minute.


Se pune untul la topit, apoi se adauga merele, batonul de scortisoara, zaharul, coaja de lamaie si apa.


Se calesc cateva minute, pana se inmoaie si se evapora apa.


Cat timp se racesc merele, se scoate aluatul de la frigider si se imparte in doua parti (una mai mare).


Bucata mai mare de aluat se intinde, apoi se aseaza in forma de tarta si se inteapa, din loc in loc, cu furculita, apoi se adauga umplutura.


Se intinde cealalta parte de aluat, se poate face grilaj, diferite forme sau se pune asa deasupra tartei.


Se baga in cuptorul preincalzit si se lasa 35-40min, pana se rumeneste.


Cand se scoate, se presara zahar pudra.



 

TIPS-URI

1

Se serveste cu inghetata de vanilie sau frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta englezeasca cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Camelya 1

10.09.2016, 10:46

Cred ca a fost super buna!

RuxyRux 1

11.09.2016, 01:09

Perfecta!

-Licurici- 1

26.09.2016, 08:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura delicioasa zmeura
  • 19

    MI

  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salata cu mozzarella si pesto

ieri la 22:00

Desert inghetata straciatella pe bat

ieri la 20:58

Gris cu lapte

de RODIMUR 4

ieri la 20:44

Aperitiv ciuperci umplute cu ricotta, invelite in bacon

de Rocsi 9

ieri la 19:53

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere si migdale