Placinta englezeasca cu mere

de -Licurici- in Dulciuri, 8 Sep 2016 | 1020 vizualizari

 

O placinta foarte aromata!

 

INGREDIENTE

  • Aluat:

250g faina;

150g unt;

un praf de sare;

2-3 linguri de apa rece.

  • Umplutura:

4 mere mari;

o lamaie (zeama, pulpa si coaja);

100g zahar;

5-6 linguri de apa;

un baton de scortisoara;

30 g unt.

Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta englezeasca cu mere:

Pentru aluat, se amesteca faina cu untul rece si un praf de sare, apoi se adauga apa.


Se amesteca repede, sa nu se incalzeasca untul.


Aluatul se pune intr-o folie si se lasa la frigider cel putin 30min.


Pentru umplutura, merele se spala, se curata de coaja, apoi se taie cubulete mici.


Se amesteca cubuletele de mere cu zeama si pulpa de la lamaie si se lasa cateva minute.


Se pune untul la topit, apoi se adauga merele, batonul de scortisoara, zaharul, coaja de lamaie si apa.


Se calesc cateva minute, pana se inmoaie si se evapora apa.


Cat timp se racesc merele, se scoate aluatul de la frigider si se imparte in doua parti (una mai mare).


Bucata mai mare de aluat se intinde, apoi se aseaza in forma de tarta si se inteapa, din loc in loc, cu furculita, apoi se adauga umplutura.


Se intinde cealalta parte de aluat, se poate face grilaj, diferite forme sau se pune asa deasupra tartei.


Se baga in cuptorul preincalzit si se lasa 35-40min, pana se rumeneste.


Cand se scoate, se presara zahar pudra.



 

TIPS-URI

1

Se serveste cu inghetata de vanilie sau frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta englezeasca cu mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ultra Sonic Steam

- 20 %
799.99 lei
639.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

Camelya 1

10.09.2016, 10:46

Cred ca a fost super buna!

RuxyRux 1

11.09.2016, 01:09

Perfecta!

-Licurici- 1

26.09.2016, 08:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Placinta cu mere-de post