Pasca cu branza si stafide

de CozonaculDolofan in Dulciuri, 26 Apr 2016 | 6416 vizualizari

 

Probabil putinele sunt momentele care se pot compara cu Duminica Pastelui, cu linistea unei mese in familie, cu oua vopsite, miel, pasca şi cozonac.
Aceasta reteta de pasca incercata de noi are la baza aluatul de cozonac, drept urmare pasii pe care ii vom urma sunt similari cu prepararea cozonacului. Marea maiestrie consta in asamblarea ei, dandu-i forma specifica, forma rotunda, pentru ca se crede ca asa au fost scutecele Mântuitorului.
 Vezi reteta de pasca aici.

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 150 ml lapte de vaca
  • 50 g unt nesarat
  • 150 g zahar
  • 6 oua (1 il pastram pentru uns)
  • 1 vf de lingurita de sare
  • 20 g drojdie proaspata
  • Coaja de la o lamaie
  • Umplutura
  • 50 g stafide
  • 350 g branza de vaci
  • 3 oua
  • 2 linguri de gris
  • 100 g zahar
  • 2 esente de rom
  • 2 esente de vanilie
  • Coaja rasa de la o lamaie
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pasca cu branza si stafide:

Pentru aluat pasii urmati sunt identici cu cei ai aluatului pentru cozonac: ingrediente sa fie la temperatura camerei, faina se cerne de 2-3 ori, se pregateste maiaua diizolvand intr-un bol mic drojdia impreuna cu putin zahar si cu 2-3 linguri de lapte cald. Se lasa timp de 15 minute.


Intr-un bol mare punem faina cernuta, si drojdia, varful de sare, cele 5 oua destinate aluatului, untul topit si racit, laptele si zaharul. Se amesteca pana la incorporare. Apoi framantam.


Dupa framantare se lasa aluatul timp de o ora la loc caldut, pana isi dubleaza volumul.


Intre timp pregatim umplutura: amestecam branza de vaci cu cele 3 oua, apoi adaugam zaharul si stafidele. Atat esentele de vanilie si rom cat si coaja de lamaie se adauga la final.


Asamblarea


Aluatul crescul il punem pe blatul de lucru si il impartim in 3 parti egale.


1. Dintr-o parte vom face baza pascai pe care o vom pune drept “fundatie” in tava rotunda si tapetata cu hartie de copt.


2. Din partea a doua vom prepara 2 snururi lungi, pe care le vom impleti ca in imaginile de mai jos si cu care vom decora marginea tavii noastre. Adugam umplutura cu grija si o vom intinde in tava.


3. A treia si ultima bucata de aluat este pentru a face semnul crucii. Precum o rugaciune rostita in liniste de bucatareasa pentru desavarsirea acestui preparat traditional, in prag de sarbatoare.


La final ungem pasca cu ou si o bagam la cuptor pentru 45 de minute.


Iese o minunatie imbietoare si parfumata care face ciste zilelor de Pasti. Important este sa aveti rabdare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pasca cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

katty 1

27.04.2016, 00:23

Arata minunat!

-Licurici- 1

29.04.2016, 14:38

wow cum arata!!!

RuxyRux 1

02.05.2016, 23:19

O frumusete!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

7063 puncte

katty

6373 puncte

Rocsi

5828 puncte

Constelatialeu

5665 puncte

oanapl

4396 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura dunareana
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cornuri cu cremwursti

ieri la 20:51

Tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

de Rocsi 9

ieri la 19:34

Sandwich cald American

pe 23.02 la 20:36

Chec cu cireșe confiate și sâmburi de cacao

pe 23.02 la 19:20

Supa crema din brocoli, conopida si cartofi mov

pe 22.02 la 21:10

RETETA RECOMANDATA
Cozonac