GUGULUF DIN ALBUȘURI, CU CACAO, STAFIDE ȘI LĂMÂIE CONFIATĂ

de Panacris in Dulciuri, 26 Dec 2015 | 4063 vizualizari

 

Tare bine m-am împrietenit cu acest fel de preparat, care nu a dat greș niciodată, de când l-am descoperit. Rapid, simplu și delicios. Totul e să aveți răbdare și să urmați pașii rețetei întocmai. Poftă bună și spor la treabă ;)

 

INGREDIENTE

  • albuș de ou 10 bucăți,
  • sare iodată 1 praf,
  • oțet 1 linguriță,
  • zahăr tos 10 linguri cu vârf,
  • făină albă de grâu 10 linguri cu vârf,
  • praf de copt cu șofran 1plic,
  • zahăr vanilinat 1 plic,
  • stafide cca. 100 g,
  • lămâie confiată 50 g,
  • pudră de cacao 50 g
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA GUGULUF DIN ALBUȘURI, CU CACAO, STAFIDE ȘI LĂMÂIE CONFIATĂ:

Albușurile, la temperatura camerei, se bat energic în prima fază cu un praf de sare și 1 linguriță de oțet. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanlinat și se continuă baterea. Pentru această etapă l-am folosit pe Thor :D robotul semiprofesional;) alt ajutor de nădeje din bucătăria Zmeilor.

După ce s-a topit zahărul se adaugă praful de copt și făina cernută, apoi se amestecă ușor cu o paletă, ca să se încorporeze toată făina.  Pudra de cacao se presară peste aluatul obținut și se amestecă circular, foarte, foarte fin, ca să aibe aspectul. Se toarnă aluatul obținut într-o formă de guguluf, unsă cu puțină grăsime, apoi se preasară stafidele și lămâia confiată, apăsându-se ușor, cât să fie incorporate în compozițe. Gugulful se pune la copt în cuptorul preîncălzit, cca. 25 de minute la 180 grade. După ce se rumenește și trece testul scobitorii, chec-ul se scoate din formă și se lasă la răcit, pudrăndu-se din belșug cu zahăr pudră vanilinat. Spor și poftă bună

Daca ti-a placut reteta noastra "GUGULUF DIN ALBUȘURI, CU CACAO, STAFIDE ȘI LĂMÂIE CONFIATĂ" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu stafide