Cornuri cu unt, nuci si miere

de simona72 in Dulciuri, 16 Ian 2015 | 15279 vizualizari

 

Le pregatesc adesea pentru pachetel cu diferite umpluturi...

 

INGREDIENTE

  • pentru aluat:
  • 250 ml lapte caldut
  • 100 lapte batut
  • 1 lingurita sare
  • 3 linguri zahar
  • 60-70 gr unt moale
  • 650-700 gr faina(depinde de tipul de faina)
  • 1 cub mic de drojdie proaspata maruntita
  • pentru umplutura:
  • 250 gr nuci
  • 2-3 linguri miere
  • pentru uns:
  • 1 galbenus
  • 3 linguri lapte
  • 3 linguri miere
  • 3-4 linguri apa calduta
  • seminte de susan
  • in plus: 2-3 linguri unt moale
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cornuri cu unt, nuci si miere:

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus. Am lasat aluatul la dospit la loc caldut pentru 20 minute. Am impartit aluatl in doua, am luat prima bucata de aluat si am pus-o pe masa de lucru, respectiv o planseta din silicon. Impartim aluatul de pe masa in patru parti aproximativ egale. Intindem aluatul cu sucitorul in patru discuri rotunde. Ungem fiecare disc cu putin unt moale, atat cat sa luam pe doua degete, si suprapunem cele patru discuri unse cu unt. Ultimul, adica cel de deasupra, nu se unge. Intindem cu sucitorul discul format din cele patru, intr-o foaie rotunda nu foarte subtire, atat cat dorim de groase cornurile, avand in vedere ca ele vor mai creste in timpul coacerii. 

Cu un cutit bine ascutit impartim aluatul in jumatate, apoi in sferturi, apoi fiecare sfert in jumatate. 

Nuca se toaca grosier, eu am pus nuca intr-o punga si am zdrobit-o cu sucitorul. Se amesteca nuca cu mierea. Se pune cate o lingura de nuca la baza fiecarui triunghi, se aduna putin marginile si se ruleaza. Astfel formam un corn. Procedam la fel cu toate. Punem cornurile intr-o tava tapetata cu hartie de copt, le ungem cu galbenus de ou amestecat cu lapte, presaram deasupra putin susan sau alte seminte pe care le avem si lasam cornurile sa creasca 15 minute. Se da tava cu cornuri la cuptorul incins la 180 grade pentru 15-20 minute. Se amesteca aproximativ 3 linguri miere cu 3 linguri apa calduta si cu o pensula din silicon ungem cornurile fierbinti cu mierea diluata cu apa.

Lasam sa se raceasca si se servesc. sa aveti pofta!! 

TIPS-URI

1

umplutura poate sa varieze in functie de preferinte...nu se foloseste ca si umplutura branza moale sau cascaval pentru ca in timpul coacerii va curge din cornuri. De preferat branza tare, uscata sau alte umpluturi de consistenta tare...

2

nu se pune unt topit intre straturile de aluat, ci unt moale care poate fi intins cu usurinta cu degetele...daca puneti unt topit straturile de aluat nu vor sta lipite

3

numarul straturilor de aluat pot fi modificate, adica puteti sa puneti mai multe straturi unse cu unt, 6, 7 sau 8...

Daca ti-a placut reteta noastra "Cornuri cu unt, nuci si miere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cornuri pufoase cu Nutella