Lasagna cu crema fina de branza si curmale uscate

de simona72 in Paste, 28 Oct 2015 | 886 vizualizari

 

Da, lasagna ca si desert! Nu are cum sa nu va placa, asta daca va place branza, aici o excludem pe Timea:)))

 

INGREDIENTE

  • 3 foi de lasagna
  • 3 linguri branza dulce de vaci
  • 3 linguri zahar brut
  • 1 ou
  • 1 praf de sare
  • 1 pumn de curmale uscate
  • 50 ml Jack Daniel's (sau orice tarie asemanatoare aveti)
  • 2 cuburi de unt
  • putina faina pentru pudrat vasul
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu crema fina de branza si curmale uscate:

Punem apa cu sare la fiert, iar cand aceasta clocoteste fierbem foile de lasagna pentru 3-4 minute. Curmalele le taiem in bucati mai mici, le punem intr-un castron si le hidratam pentru 10 minute in alcool/bautura, eu am folosit whisky. Branza o zdrobim bine cu furculita, adaugam galbenusul, zaharul si frecam bine ingredientele pana se formeaza o crema fina de branza. Adaugam in crema de branza curmalele hidratate. Albusul il batem spuma cu un praf de sare, apoi il incorporam usor cu crema de branza.In bautura ramasa adaugam un cub de unt. Dam vasul la cuptorul cu microunde pentru cateva secunde sa se topeasca untul.


Luam un vas termorezistent, individual, de o persoana, il ungem bine cu unt si-l pudram cu faina. Asezam in vas o foaie de lasagna,ungem foaia cu amestecul de unt topit si whisky, peste punem din crema de branza, alta foaie de lasagna unsa cu unt si whisky, crema de branza, foaie unsa si ultimul strat va fi de crema de branza. Dam vasul la cuptorul incins la 150 grade pentru 35-40 minute, pana lasagna capata o crusta usor rumena deasupra. Se pudreaza cu zahar pudra/scortisoara, se lasa sa se raceasca putin, apoi se serveste calduta. Sa va fie de bine!!

 

TIPS-URI

1

daca branza este prea uscata adaugati 1-2 linguri smantana in compozitie

2

amestecul de unt topit si whisky are rolul de a aroma foile de lasagna si de a le inmuia si mai bine, tinand cont ca nu au nici un lichid/sos in care foile sa se inmoaie, asta chiar daca au fost fierte in prealabil pt cateva minute

Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu crema fina de branza si curmale uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (19)

Ina 1

28.10.2015, 20:36

delicioasa!

MOKUSKA 1

28.10.2015, 22:03

ce idei ai tu simo

Panacris 1

29.10.2015, 08:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Satisfyyourcravings

7710 puncte

RODIMUR

6940 puncte

Ina

Ina 7

6040 puncte

Rocsi

5970 puncte

Ancutsa

5400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paste cu sos de ciuperci