Lasagna cu dovlecei

de adriana65 in Mancaruri de legume, 25 Noi 2012 | 3731 vizualizari

 

Deşi vremea dovleceilor proaspeţi de grădină a trecut , aceştia se mai găsesc în supermarketuri , motiv pentru care vă propun această reţetă de lasagna mai puţin originală, înlocuind pastele cu felii de dovlecei.

 

INGREDIENTE

  • 300 g carne tocata
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 ceapă mijlocie
  • 400 g roşii pasate
  • 150 ml bulion
  • 1 dovlecel de mărime mijlocie
  • 170 g ricotta
  • 150 g mozzarella
  • 100 g parmezan
  • 2 linguri ulei
  • sare, piper
  • cimbru
  • busuioc
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lasagna cu dovlecei:

Se încinge uleiul într-o tigaie mai încăpătoare, se adaugă ceapa tocată  şi se prăjeşte un minut. Se adaugă usturoiul curăţat şi feliat, se mai lasă 1/2 de minut apoi se adaugă carnea tocată. Se călesc toate, amestecând până când carnea îşi schimbă culoarea. Se adaugă roşiile pasate şi bulionul. Se condimentează cu sare şi piper, se pun busuiocul şi cimbrul,  1/2 căniţă de apă fierbinte, se pune capacul şi se lasă la  la foc mic 30 - 35 minute.

Dovlecelul curăţat se feliază în felii de aproximativ 5 mm, se presară cu sare şi se lasă 10 minute deoparte. Se tamponează apoi cu hârtie absorbantă pentru a îndepărta orice urmă de apă sau umezeală şi se prăjeşte pe grătarul încins. Se lasă câte 1 - 2 minute pe fiecare parte.

Se trage de pe foc amestecul de carne, se adaugă ricotta, se amestecă, apoi se începe asamblarea preparatului într-un vas termorezistent.

Pe fundul vasului se pun 2 linguri din amestecul de carne şi roşii, se pun două felii de dovlecel una lângă alta, pe fiecare felie se pune câte 1 - 2 linguri de amestec şi se presară cu  parmezan. Se repetă straturile terminând cu felii de dovlecel. Mi-au ieşit câte trei straturi pentru fiecare porţie.

 Peste dovleceii din ultimul strat am presărat parmezanul rămas şi felii de mozzarella. Am acoperit vasul cu folie de aluminiu şi l-am dat la cuptor pentru 50 minute la 200 grade. Am scos folia de aluminiu şi am mai dat vasul la cuptor pentru încă 15 minute pentru a se rumeni.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Lasagna cu dovlecei" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Lasagna cu dovlecei-0
Lasagna cu dovlecei-1
Lasagna cu dovlecei-2
Lasagna cu dovlecei-3
Lasagna cu dovlecei-4
Lasagna cu dovlecei-5
Lasagna cu dovlecei-6
Lasagna cu dovlecei-7
Lasagna cu dovlecei-8

COMENTARII (14)

diaconta

diaconta 1

25.11.2012, 20:19

ar trebui sa incerc si eu

Sim0na

Sim0na 1

25.11.2012, 21:18

n-am facut niciodata, dar tare bun o fi..

reisnaor_2006

reisnaor_2006 1

14.10.2014, 10:43

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!