Laste cu ulei de seminte de dovleac

de Meea in Paste, 22 Apr 2016 | 4810 vizualizari

 

 Ce inseamna sa ai timp liber...s-au adunat in doar cateva zile,muuulte retete pe caare abia astept sa vi le prezint. Reteta de astazi nu face parte din categoria "retete usoare pentru stomac",insa promit sa revin dupa Paste cu una! :)

        Laste,sau cum le spunea bunica mea-surcele! Este mancarea mea preferata din copilarie,ok a mea si a tatalui meu! Cand mergeam la tara,la bunica, ma astepta intotdeauna cu o tigaie de cartofi prajiti sau cu surcele....uuuhhm sunt atat de gustoase! Poate ca nu pare,sincer denumirea de "ulei de seminte de dovleac" nu m-a prea atras nici pe mine,nu sunt fan dovleacului. TOTUSI, acest ulei m-a dat pe spate in combinatie cu lastele

-KSSS

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 1kg faina (sa iasa masa bogata!:)) )
  • 3 oua
  • apa calduta
  • sare
  • ulei de seminte de dovleac
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Laste cu ulei de seminte de dovleac:

    Deja incep sa ma mai invat cu framantatul ahaha:))-TOT NU IMI PLACE FRAMANTATUL(sa fie clar)-.  Asadar,punem faina intr-un castron mare,lasand un cuibusor in mijloc. In golul lasat din mijlocul fainii punem cele 3 oua batute si putina sare.

   Amestecam usor faina cu ouale,adaugand treptat si apa calduta. Adaugam cate putin,pana ce compozitia se leaga si avem un aluat (mai adaugati si faina la nevoie). Aluatul il impartim in 4 si intindem pe rand fiecare bila in foaie subtire.

  Taiem apoi laste si mai mari si mai mici,si mai late si mai inguste ahaha:)). Deci,taiem lastele in functie de rabdare,in fasii lungi.

   Lastele le intindem pe o foaie maare si le lasam la uscat peste noapte (daca sunteti nerabdatori,ca mine,le lasam la uscat macar 2-3 ore).
        Punem apa la fiert impreuna cu o lingura cu sare si cand fierbe adaugam lastele si le lasam la fiert. Le scurgem de apa si le intindem pe masa sa se usuce bine de apa ramasa.

    Si, insfarsit,le servim alaturi de uleiul de seminte de dovleac si putina sare!

TIPS-URI

1

Reteta si pe blog: http://delightsts.blogspot.ro/2016/04/laste-cu-ulei-de-seminte-de-dovleac.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Laste cu ulei de seminte de dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (12)

mamaieelena 1

23.04.2016, 22:32

Meea 1

23.04.2016, 23:47

spor la treaba dragele mele

Gherca Daniela 1

24.04.2016, 15:19

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Paste cu ardei si sunca