Rigate tricolore cu sos rosu

de alinutza1983 in Paste, 19 Feb 2011 | 2473 vizualizari

 

Paste, paste...le-as manca non-stop ( daca m-ar ajuta silueta )...:)

 

INGREDIENTE

  • 300 gr pipe rigate ( tricolore am folosit eu)
  • 1 lingura ulei masline
  • 1catel usturoi
  • 2-3 linguri sos rosii
  • 6 rosii cherry
  • 100 gr sunca presata
  • sare, piper, busuioc proaspat

optional:  parmezan ( sau cascaval ras )

Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Rigate tricolore cu sos rosu:

1. Intr-o cratita cu apa clocotita punem la fiert pastele cf timpului precizat pe pachet.

2. Intre timp, intr-o tigaie incapatoare punem la incins o  lingura de ulei de masline, apoi un catel de usturoi taiat marunt, marunt , sunca presata si rosiile cherry taiate pe din doua; lasam tot acest amestec sa se rumeneasca putin, inoracem de pe-o parte pe alta ( dureaza cca 4 min), apoi adaugam si cele 3 linguri de sos de rosii ( daca nu e suficient de apos il putem dilua cu o lingura de apa) si, la final asezonam cu piper proaspat macinat, sare si busuioc proaspat ( taiat marunt).

3. Pastele fierte si clatite apoi in apa rece se pun in tigaia cu sos rosu si se mai tin la foc mic cca 5 min.

4. Servim cu mare pofta, presarand deasupra pastelor parmezan sau cascaval ras !!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Rigate tricolore cu sos rosu" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

elena1988 1

20.02.2011, 12:25

mirela0911 1

20.02.2011, 21:56

tare frumoase

MIUTA 1

21.02.2011, 15:20

COMENTEAZA

Portia de lumina

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

9500 puncte

Rux

Rux 9

8350 puncte

Constelatialeu

7970 puncte

oanapl

7280 puncte

Lau

Lau 9

6610 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!