Paste cu scoici

de brunetica in Paste, 27 Noi 2011 | 3579 vizualizari

 

O reteta delicioasa .Am servit prima data aceasta reteta la cumatra mea si mi-a placut foarte mult. Incercati reteta merita.

 

INGREDIENTE

  • 500 g. bavette ( sau spaghete)
  • 1-2 kg. scoici  proaspete
  • 1 ceapa medie
  • 3 lingurite de ulei de masline
  • 3 catei de usturoi
  • sare
  • jumate de lingurita de boia iute
  • o lingurita de patrunjel verde tocat
  • 200 ml. vin alb sec
  • 2 lingurite pasta de bulion
  • o jumatate de ardei iute
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Paste cu scoici:


Prima data se curata scoicile de alge si nisip, le spalam bine.


Intr-o oala punem un pahar de apa (200ml.) si scoicile, le acoperim cu un capac si le lasam circa 5 minute din momentul in care au inceput a fierbe pentru a se deschide.Cand s-au deschis cu o paleta luam scoicile si le punem intr-un castron iar apa in care au fiert scoicile o strecuram printr-un tifon de cel putin 2 ori pentru ca lasa nisip ( nu o aruncam).


Taiem ceapa , patrunjelul si usturoiul, ardeiul iute si le calim in uleiul incins. Dupa cateva minunte adaugam vinul si lasam la fiert cateva minute pana se evapora pe jumatate , dupa care se strecoara pentru a ramane o zeama limpede, adaugam zeama in care au fiert scoicile , bulionul , boiaua iute si sare.


Lasam cateva minunte sa inceapa a fierbe si adaugam scoicile si lasam sa fiarba cam 5-10 minunte.


Pastele le fierbem dupa instructiunile de pe pachet.


Cand pastele sant fierte intr-un bol mai mare adaugam scoicile cu tot cu sos si adugam pastele, amestecam bine si punem in farfurii.


 

TIPS-URI

1

200 ml. apa la 2 kg de scoici nu este putina pentru ca scoicile mai lasa si ele apa. 

2

Sosul care se face se serveste cu paine mai crocanta ,Se inmoaie painea in sos.Intr-o poza se vede sosul despre care vb.

3

Scoicile trebuie sa fie proaspete , nu trebuie sa fie crapate sau  deschise, acelea sant moarte si nu se mananca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Paste cu scoici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

mena29 1

29.11.2011, 13:50

Dana_Retetegg 1

29.11.2011, 20:21

brunetica 1

30.11.2011, 10:50

Multumesc Teo
Multumesc Mena
Multumesc Retetegg

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Scoici Băneasa cu moluște în sos de vin