Scoici Băneasa cu moluște în sos de vin

de Panacris in Fructe de mare, 21 Mai 2014 | 4274 vizualizari

 

O provocare pentru un concurs pe site-ul Divei in bucătărie, s-a finalizat cu premiul I. Acum pot aduce rețeta și aici! Vă asigur că e deosebit de rapidă și gustoasă.

 

INGREDIENTE

  • Paste Băneasa scoici cca. 250 g.,
  • moluște (adică scoici) congelate cca. 200 g.,
  • Ceapă verde 3-4 fire,
  • Ulei de măsline 2-3 linguri,
  • Unt 50 g.,
  • Vin rose cca. 100 ml,
  • Roșii cherry cca. 150 g.,
  • Sare iodată 2 g.,
  • Piper proaspăt măcinat 1 g.
  • , Mărar proaspăt 3-4 fire.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Scoici Băneasa cu moluște în sos de vin:

Într-un vas încăpător se pune apă rece la fiert, după ce clocotește se adaugă un praf de sare și pastele. Se lasă la fiert cca. 10 minute la foc mediu, necoperit. Între timp ceapa curățată și tocată mărunt se pune la călit în tigaia Doubleta sau DryCooker, în amestecul de ulei de măsline și unt, cca.3 minute la foc mare, se adaugă scoicile congelate, se acoperă, apoi se lasă la gătit înăbușit cca. 10 minute la foc mediu.


După ce s-a evaporat lichidul se adaugă vinul, roșiile cherry și se mai lasă un pic la gătit, se asezonează cu mărar tocat mărunt.


Pastele fierte se strecoară, se stropesc cu puțin ulei de măsline și se păstrează la cald până la servire. Pe farfuria fierbinte se așează artistic, moluștele, adică scocicile, înconjurate de pastele în formă de scoici, roșii și se stropesc cu sosul de unt și vin.


Spor și poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Scoici Băneasa cu moluște în sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Blender Profesional Oster Pro

- 300 lei
1299.99 lei
999.99 lei

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (33)

Micutza Luana 1

21.05.2014, 23:00

yamiiii ce bunatate

Lia_ 1

24.05.2014, 22:10

bravo premianto spcialitati

mihaelar63 1

02.06.2014, 00:33

Felicitari draga mea

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Scoici in sos picant