Legume la cuptor cu sos Romesco

de Satisfyyourcravings in Mancaruri de post, 7 Mai 2013 | 3390 vizualizari

 

Sosul Romesco este originar din Tarragona, din nordul Spaniei şi conţine 4 ingrediente principale: ardei copţi, migdale, ulei extravirgin de măsline şi oţet. Este foarte potrivit mai ales pentru peşte, însă cu legume are un gust minunat şi un conţinut de calorii mic.

 

INGREDIENTE

  • 1 ardei roşu. tăiat bucăți mari
  • 1/2 ardei galben, tăiat bucăți mari
  • 1/2 ardei verde, tăiat bucăți mari
  • 8 roșii cherry
  • 1 dovlecel, tăiat batoane
  • 5 ciuperci mici, întregi
  • 4 căței de usturoi
  • 2 morcovi tineri, tăiați longitudinal în 2
  • sare/piper
  • 1 linguriță ierburi provencale
  • 20 grame migdale nesărate
  • ulei de măsline
  • oțet balsamic
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Legume la cuptor cu sos Romesco:

Legumele, mai puțin ciupercile, se așează într-o tavă și se presară cu sare, piper, ierburi și ulei de măsline. Se introduce tava la cuptorul preîncălzit la 200 de grade pentru 15-20 de minute, întorcându-le o singură dată.


Ciupercile se călesc la foc iute, cu sare și piper în puțin ulei, 3-4 minute.


Se aleg câteva felii (4) de ardei și câteva roșii (4-5 în funcție de mărime) și se așează într-un blender. Se adaugă migdalele, oțetul, 2 căței de usturoi și 2 lingurițe de ulei de măsline. Se amestecă până la omogenizare.


Restul legumelor se așează pe un platou și se toarnă sosul deasupra.


Se consumă imediat.

 

TIPS-URI

1

Nu umpleți tava cu prea multe legume pentru că atunci nu se vor mai coace, ci mai degrabă se vor fierbe în suc propriu.

2

Puteți folosi orice legume, după preferințe.

Daca ti-a placut reteta noastra "Legume la cuptor cu sos Romesco" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (26)

mamaieelena 1

07.05.2013, 19:34

Sim0na 1

07.05.2013, 20:11

Dupa atata carne.. la fix merge mancarica asta!!

Satisfyyourcravings 1

06.04.2014, 09:16

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

14520 puncte

RODIMUR

7690 puncte

Andreea Caroline

7300 puncte

oanapl

7170 puncte

-Licurici-

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Rata cu portocale
  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

  • 20

    D

  • 21

    L

  • 22

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu dovleac si ciocolata neagra

de oanapl 5

ieri la 23:06

Somon pe pat de legume la cuptor

de oanapl 5

ieri la 22:59

Paste carbonara cu sos de smantana

de oanapl 5

ieri la 22:48

Rondele de cartofi, cu unt si cascaval la cuptor

de RODIMUR 4

ieri la 19:02

RETETA RECOMANDATA
Cartofi cu broccoli la cuptor