Lipii libaneze cu chimen

de Bya Ralu in Piine, 6 Aug 2013 | 13335 vizualizari

COMENTARII (40)

nilgun 1

06.08.2013, 22:38

bune

Mihaela11_jo 1

06.08.2013, 23:47

Super

Bya Ralu 1

07.08.2013, 00:43

sebirizescu 1

07.08.2013, 10:57

bune bune

Bya Ralu 1

07.08.2013, 11:38

Rocsi 1

07.08.2013, 11:55

Imi plac

Bya Ralu 1

07.08.2013, 16:51

Lia_ 1

10.08.2013, 08:33

Daca vezi mesajul in timp util pt ca vreau sa le fac la pranz fara chimen langa niste frigarui, spune-mi te rog daca aceste lipii sunt suficient de flexibile ca sa poata fi rulate ca sa punem in ele continutul frigaruilor+salata+sosul de iaurt (cate putin ca sunt mici, evident);

totusi drojdie voi pune atata cat zice pe plic, adica jumatate pt 250g.

Multumim pt reteta

Bya Ralu 1

10.08.2013, 10:54

eu zic sa le lasi putin acoperite cu o folie alimentara ca sa nu se intareasca sa le poti rula,nu am incercat dar eu zic ca poti!

Lia_ 1

10.08.2013, 17:24

In mod cert cantitatea de apa nu este proportionata bine pt 250 faina, am masurat exact lichidul cu paharul gradat.

Abia am putut aduna aluatul intr-un gogoloi pt ca era extrem de uscacios iar de framantat nu se putea framanta fiind atat de tare. N-aveam cum sa-i mai pun apa in faza asta asa ca l-am lasat asa la dospit acoperit.

Tu ziceai de 5 bile, nu! abia se pot scoate 4. Le-am intins greu, trebuie ajuns la o grosime de 1.5mm mai citisem eu pe alte site-uri.

Vestea buna este ca n-au iesit dupa coacere "cartonase" noncomestibile, au fost chiar moi, ... citisem in alta parte si le-am acoperit imediat cu prosop si a fost bine(in folie transpira si se uda daca sunt calde).

Ulterior am mai citit alte retete si concluzia este ca la 250g faina trebuie sa pui macar 125ml apa. Cand o vei mai repeta incearca in varianta asta si corectezi reteta daca vei fi multumita.

Eu oricum o mai repet deseara sau maine pt ca ne-a mai ramas carne marinata-gata pt frigarui dar in alta varianta.

Per total a fost totusi o masa pe cinste si mult apreciata de ceilalti spre bucuria mea

Bya Ralu 1

10.08.2013, 17:43

da mie mi-au iesit 5 bilute si am facut exact dupa reteta care am scris-o....voi incerca mersi

Lia_ 1

11.08.2013, 22:12

am repetat-o

perfect cu 125ml apa si 1/2 pliculet drojdie; in rest am respectat procedura; in formula asta e ok

maleabila, s-a intins foarte usor mai subtire, asa cum doream si mi-au iesit lejer 5 bilute

nici n-a fost nevoie sa infainez blatul de lucru la intins ca nu se lipea deloc;

multumesc

Bya Ralu 1

11.08.2013, 22:40

pentru nimic

Lia_ 1

16.08.2013, 21:09

Desi esti la Satic, nu vreau sa te retin cu nimicuri ... dar voiam sa-ti spun ca mi-au ramas doua bilute de saptamana trecuta pe care le congelasem (le unsesem cu ulei de masline si infoliasem etans) si azi le-am decongelat, s-au umflat la loc si s-au comportat excelent.

Deci voiam sa-ti spun ca se si pot congela dar nu stiu pt cat timp, o saptamana si mai mult e ok.

Distractie maxima va doresc!!!

Bya Ralu 1

18.08.2013, 13:59

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Lipii rapide la tigaie