Lipii-reteta bunicii

de nadea68 in Piine, 19 Oct 2013 | 10578 vizualizari

 

Cateodata ma napadesc amintirile si dorul de casa,de cei dragi...si in astfel de momente gatesc vreo reteta dea mamei sau a bunici...
Lipiile imi amintesc,bunica,plita calda si cat de nerabdatori asteptam lipia sa se faca....O mancam asa calda fara nimic sau cu gem...

 

INGREDIENTE

  • 300 ml apa
  • 20 g drojdie proaspata
  • faina cat cupride
  • sare
  • ulei
  • gem de prune
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Lipii-reteta bunicii:

Lipia e foarte usor de facut.

Eu am luat apa calduta si am dizolvat drojdia.

Intr-un bol incapator punem apa cu drojdia si un pic de sare.Adaugam faina asa incat sa obtinem un aluat elastic nu prea tare.

Framantam bine cateva minute dupa care il lasam la crescut intr-un loc cald.

Cand vedem aluatul crescut,si-a dublat cantitate, il impartim in 2-3 parti(depinde daca vreti lipii mari sau mici)Eu am impartit aluatul in trei parti.Se pune faina pe masa de lucru si se intinde cam cat e tigaia de mare,sa incapa bine.

In tigaie se pune un pic de ulei si se aseaza aluatul.Cu furculita intepam aluatul.Il mai lasam la crescut 10 minute.

Punem tigaia pe foc si coacem lipia pe ambele parti.

Asa procedam si cu restul de aluat.

Cand e gata se taie in doua si se umple cu gem de prune.

Nu va zic ce bunatate....mai ales ca imi aminteste bunica

 

TIPS-URI

1

lipia poate inlocui foarte bine painea

Daca ti-a placut reteta noastra "Lipii-reteta bunicii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de baza pentru paine de casa

ieri la 20:34

Hotdog de casa

de Rocsi 9

pe 15.06 la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

pe 15.06 la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

pe 15.06 la 14:40

Negresa pufoasa cu glazura de ciocolata reteta simpla si gustoasa

pe 15.06 la 14:14

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Chifle floare cu susan si mac