Macaroane cu ton, masline si sos de rosii

de Dana_Retetegg in Paste, 21 Noi 2012 | 3977 vizualizari

 

Ramanem tot la peste, de aceasta data ton, intr-o combinatie care mie imi place la nebunie! Yuums! :)

 

INGREDIENTE

  • macaroane (cam jumatate de pachet),
  • 1 conserva de ton maruntit in suc propriu,
  • 2 cepe,
  • 3 catei de usturoi,
  • 3 rosii,
  • 150-200 g masline fara samburi,
  • 2-3 linguri ketchup - de preferat facut in casa,
  • oregano,
  • cimbru,
  • busuioc verde,
  • putin marar verde,
  • sare,
  • piper alb,
  • ulei de masline,
  • lamaie.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macaroane cu ton, masline si sos de rosii:

Am pus la fiert macaroanele intr-o oala cu multa apa si cu un praf de sare.

Intr-o tigaie am pus 3-4 linguri de ulei de masline si l-am lasat sa se incinga.

Am adaugat ceapa taiata julien si usturoiul taiat.

Peste ele am pus 2 linguri de apa, sucul de la 1/2 lamaie, cimbru, oregano, sare si piper.

Le-am lasat 5-6 minute pe foc mediu, apoi am adaugat ketchup-ul de casa si rosiile pasate cu blenderul.

Am amestecat de cateva ori si am lasat 10-15 minute la foc mic sa se evapore lichidul.

Am adaugat apoi maslinele taiate feliute (daca sunt mici merg si intregi), busuioc si marar verde tocate fin.

In 5-6 minute am oprit focul si am pus sosul deoparte.

Am scurs bine macaroanele, le-am asezat pe farfurie si am adaugat sos peste ele.

Am adaugat si cateva lingurite de ton maruntit, felii de lamaie si busuioc verde.

Le-am servit cu mare pofta ca intotdeauna cand vine vorba de paste :))

Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu ton, masline si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

ieri la 19:58

Reteta simpla de briose pufoase cu cacao

de laura_n 7

ieri la 16:39

Prajitura cu foi si gem de prune, o reteta gustoasa si buna

de laura_n 7

ieri la 16:17

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Salata de paste cu maioneza