Macaroane cu ton, masline si sos de rosii

de Dana_Retetegg in Paste, 21 Noi 2012 | 2031 vizualizari

 

Ramanem tot la peste, de aceasta data ton, intr-o combinatie care mie imi place la nebunie! Yuums! :)

 

INGREDIENTE

  • macaroane (cam jumatate de pachet),
  • 1 conserva de ton maruntit in suc propriu,
  • 2 cepe,
  • 3 catei de usturoi,
  • 3 rosii,
  • 150-200 g masline fara samburi,
  • 2-3 linguri ketchup - de preferat facut in casa,
  • oregano,
  • cimbru,
  • busuioc verde,
  • putin marar verde,
  • sare,
  • piper alb,
  • ulei de masline,
  • lamaie.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macaroane cu ton, masline si sos de rosii:

Am pus la fiert macaroanele intr-o oala cu multa apa si cu un praf de sare.


Intr-o tigaie am pus 3-4 linguri de ulei de masline si l-am lasat sa se incinga.


Am adaugat ceapa taiata julien si usturoiul taiat.


Peste ele am pus 2 linguri de apa, sucul de la 1/2 lamaie, cimbru, oregano, sare si piper.


Le-am lasat 5-6 minute pe foc mediu, apoi am adaugat ketchup-ul de casa si rosiile pasate cu blenderul.


Am amestecat de cateva ori si am lasat 10-15 minute la foc mic sa se evapore lichidul.


Am adaugat apoi maslinele taiate feliute (daca sunt mici merg si intregi), busuioc si marar verde tocate fin.


In 5-6 minute am oprit focul si am pus sosul deoparte.


Am scurs bine macaroanele, le-am asezat pe farfurie si am adaugat sos peste ele.


Am adaugat si cateva lingurite de ton maruntit, felii de lamaie si busuioc verde.


Le-am servit cu mare pofta ca intotdeauna cand vine vorba de paste :))

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Macaroane cu ton, masline si sos de rosii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Multi Trimmer 8 in 1

- 20 %
189.99 lei
151.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Dana_Retetegg 1

21.11.2012, 15:58

Merci Gaby

gaby_duceag 1

21.11.2012, 17:36

super

Dana_Retetegg 1

21.11.2012, 18:06

multumesc!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura Carpati
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Lasagna

la 16:31

Aperitiv invartita cu branza sarata

ieri la 21:32

Desert tort cu crema de lapte condesat si nuca de cocos

de Lau 9

ieri la 19:26

Desert tarta rustica cu capsune

de Lau 9

ieri la 18:39

RETETA RECOMANDATA
Salata de paste cu maioneza