Macrou a la grec

de LicutaMarin in Peste, 12 Iun 2011 | 5972 vizualizari

 

Ce ziceti de un peste la cuptor?...BUN! ...Nu?

 

INGREDIENTE

  • 4 macrouri
  • 5-6 catei de usturoi
  • 50-100 ml ulei
  • 200 ml vin alb
  • 200 ml suc de rosii
  • 2-3 rosii mici
  • 5-6 foi de dafin
  • cateva boabe de piper
  • cimbru
  • sare
  • o lamaie
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou a la grec:

1. Pestele se curata, se spala si se da cu sare.

2. Se ia o tava, se aseaza pestele si se toarna uleiul peste el. Apoi usturoiul taiat marunt, rosiile taiate, se presara cimbru, se adauga foile de dafin, boabele de piper, vinul si la urma sucul de rosii.


3. Se da tava la cuptor pentru 45 minute. Se scoate din sfert in sfert de ora, se ia zeama din tava si se toarna usor cu lingura peste peste.


4. Cand se serveste se stropeste cu zeama de lamaie.

Se poate servi cu garnitura de orez, piure, etc. Noi am servit cu mamaliguta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou a la grec" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 15 %
389.99 lei
329.99 lei

Panini Maker

- 32 %
249.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (30)

RuxyRux 1

23.06.2011, 22:17

Vaaai ce bine arata

horia 1

06.07.2011, 22:03

sunt sigur ca este cu adevarat un deliciu.voi incerca si eu sa fac asa ceva,mai ales ca macroul (proaspat) este pestele meu preferat.iti multumesc ptr. comentariu!

kitty_prettysweet 1

15.06.2012, 08:14

la cate grade ai pus pestele in cuptor? Arata delicios!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paste cu branza la cuptor

de oanapl 5

ieri la 23:06

Inghetata din avocado si fistic

de Lau 9

ieri la 21:41

Inghetata cu pepene galben si  mascarpone

de katty 5

ieri la 21:40

Gem de caise cu portocale si migdale

de oanapl 5

ieri la 21:38

RETETA RECOMANDATA
Saramura de peste