Macrou cu legume la cuptor

de madi_marin in Peste, 19 Iul 2014 | 6957 vizualizari

 

Macroul, unul din peştii preferaţi! De obicei îl mâncăm la grătar sau prăjit, cu mămăliguţă şi usturoi, dar de data asta am preferat să îl pregătesc cu legume, la cuptor. Delicios!

 

INGREDIENTE

  • 4 fileuri de macrou
  • 2 cepe
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 2 căţei mari de usturoi
  • 2 roşii
  • 1 cartof fiert
  • 1 lingură oţet
  • mărar proaspăt
  • boia afumată
  • 1 foaie de dafin
  • sare
  • piper
  • ulei
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Macrou cu legume la cuptor:

Ceapa se toacă solzişori, morcovii rondele,dovleceii cubuleţe, iar usturoiul se zdrobeşte. Se pun toate la călit în ulei, apoi se adaugă apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit împreună cu foaia de dafin pentru cca 10 minute.


Fileurile se taie pe jumătate pe lat, apoi fiecare bucată se taie pe lung în trei fâşii. Se condimentează cu sare, piper şi boia afumată şi se formează mici rulouri care se prind cu scobitori. Se pun la prăjit rapid pe toate părţile, apoi se dau deoparte.


Peste legumele aproape gătite se adaugă fâşii de roşii ( se taie pe jumătate şi se scobesc de miez), cartoful tăiat bucăţele, oţetul, sare şi piper după gust.


Se toarnă totul într-un vas de cuptor,se presară mărar tocat , iar deasupra se pun mini-rulourile de peşte.


Se dă vasul la cuptor ca să scadă sosul şi să se întrepătrundă aromele.


Poftă bună!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Macrou cu legume la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style Black

- 37 %
299.99 lei
189.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

iri_iri 1

19.07.2014, 23:17

Rocsi 1

20.07.2014, 12:14

MOKUSKA 1

20.07.2014, 15:24

Ce bun e!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dorada regala prajita la tigaie
  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

  • 20

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Păstrăv cu arome mediteraneene