Mahrube

de nilguin in Pui, 12 Apr 2011 | 5026 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • o cană jumătate orez
  • o vânătă mare
  • un dovlecel
  • 2 cartofi
  • 2 ardei
  • un piept de pui
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mahrube:

Se curăţă şi se spală bine orezul, din el se prepară un orez simplu dar nu îl fierbem decât până se înmoaie puţin. Separat se taie puiul bucăţele, se condimentează după gust şi se prăjeşte în puţin ulei. Toate legumele sunt spălate, curăţate şi tăiate astfel: cartofii în rondele, vânăta şi dovlecelul în lungime şi ardeii în fâşii late. Toate se prăjesc pe rând, având grijă ca vânăta să fie ultima.

Se ia o cratiţă pe care ulterior să o putem răsturna cu gura în jos, se aşează ingredientele în straturi în următoarea ordine: jumătate de cantitate de orez se întinde uniform pe toţi pereţii cratiţei, apoi se adaugă pieptul de pui, ardeiul, vânăta, dovlecelul şi cartoful şi se încheie cu orezul rămas. Se adaugă puţină apă şi se ţine la foc mic până este orezul gata. Se răstoarnă conţinutul cratiţei pe o tavă şi se ornează.

 

TIPS-URI

1

Se serveşte cu iaurt sau salată. Această mâncare este delicioasă şi se face atunci când la masă sunt mai multe persoane.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mahrube" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

horia 1

13.04.2011, 18:49

ce frumos este ornata!multumim!

nilguin 1

14.04.2011, 22:42

este foarte buna atunci cand o faci pentru cei dragi

Mitinita 1

06.08.2012, 11:32

ma asteptam la orez cu lapteacum daca ma uit mai bine la poza vad si ardeii iuti.sigur este buna

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Orez cu inimi si pipotele