Malasolca a la Balan, cu rosii confiate

de Bucataras Diana in Peste, 31 Iul 2018 | 3165 vizualizari

 

 Nu sunt un fan al pestelui, adica imi place pestele prajit dat prin malai, tonul, somonul afumat si cam atat. De gatit peste ce sa mai spun... Eu fac doar salate cu peste. Sotul e cel care gateste de obicei pestele. Cum imi plac provocarile si imi place sa descopar mancaruri noi,in cazul acesta vechi, :) m-am hotarat sa accept “Provocarea GastroArt” si sa dau o sansa “gatelii” de peste. Se numeste “Malasolca a la Balan” deoarece m-a ajutat si Costi cu curatatul pestelui si cu rosiile confiate. Ne-a placut ce a iesit, dar data viitoare o sa facem doar din peste sarat. :)

 

INGREDIENTE

  • 2 scrumbii sarate
  • 3 bibani mici
  • 300 g hamsii sarate
  • 2 capatani usturoi
  • 1/2 legatura leurda congelata
  • 1 kg cartofi
  • cateva rosii cherry
  • ulei
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Malasolca a la Balan, cu rosii confiate:

Am spalat si curatat bibanii si scrumbiile de maruntaie. Am spalat un pic si hamsiile, apoi am pus toti pestii la fiert in apa cu leurda.

Intre timp am spalat cartofii foarte bine, i-am taiat felii mai groase, i-am sarat si i-am dat la cuptor intr-o tava unsa cu ulei in care am adaugat foarte putina apa, pana s-au rumenit.

Am spalat rosiile si le-am pus intr-un ibric cu ulei incins impreuna cu 3 catei de usturoi pentru cateva minute pana s-au inmuiat.Cand este fiert pestele, ii scoatem oasele si il asezam pe un platou inconjurat de cartofi rumeniti, stropim totul cu un mujdei cremos, adaugam si rosiile confiate si servim alaturi de o cana de vin.

Pofta buna!

TIPS-URI

1

iese mult mai buna acesta mancare doar cu peste sarat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Malasolca a la Balan, cu rosii confiate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Adi 1

31.07.2018, 21:15

Buna!

abetina 1

31.07.2018, 22:34

sa aveti pofta!

Rocsi 1

01.08.2018, 20:24

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Malasolca a la Bia