Mamaliga cu de toate la cuptor

de susu in Aperitive / Garnituri, 4 Ian 2011 | 5893 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g malai
  • 1,5 l apa
  • Sare
  • Branza de burduf
  • Smantana
  • Branza grasa si untoasa de oaie
  • Oua
  • Lapte sau iaurt gras
  • cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliga cu de toate la cuptor:

Se pune apa impreuna cu sarea pe foc si se adauga in ploaie malaiul cand incepe sa fiarba apa. Eu il pun de la inceput cat e apa rece, tot in ploaie, si amestec in continuu, asa sigur nu ies cocoloase. Se face o mamaliga mai moale. Se unge o tava cu unt din blesug, se aseaza un strat mai subtire de mamaliga intinzand-o cu ajutorul unei linguri de lemn, apoi un rand de branza sfaramata sau rasa si cateva bucatele de unt peste tot, iar branza si unt si ultimul rand de mamaliga. Nu va zgarciti la branzeturi ca sa iasa treaba buna. Se fac cateva cuiburi cu ajutorul unei linguri si se pun oua in ele. Daca aveti oua de tara e nemaipomenit. Se bat bine ouale cu smantana si iaurtul, se varsa peste mamaliga si se rade deasupra cascaval. Se da la cuptor pana de rumeneste frumos deasupra. Se serveste fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliga cu de toate la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de Pancakes cu Cacao cu Sos de Ciocolata si Fructe

ieri la 17:49

Spaghete bolognese reteta traditionala de paste din Italia

pe 20.05 la 23:04

Supa gulas - Reteta ungureasca de supa savuroasa

pe 20.05 la 17:30

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cheese Truffles - Bile de branza