Mamaliguta cu branza si smantana

de Adi in Aperitive / Garnituri, 9 Noi 2014 | 3347 vizualizari

 

Este una din mancarurile mele preferate, pe care o preparam aproape la fiecare sfarsit de saptamana.
Pana acum doua dati, o ajutam pe Mary, mai mult cu privirea sa prepare aceasta mancare, iar apoi a zis sa incerc si eu sa fac mamaliguta ca nu-i mare lucru. Si am incercat, bineinteles sub indrumarea ei, dar azi nu i-am dat voie in bucatarie decat la final sa-mi dea ok-ul ca e gata mamaliguta de rasturnat.
Si ca sa nu va mint, m-a ajutat si Dan la curatat ouale fierte. :))

 

INGREDIENTE

  • Pentru mamaliguta:
  • 1 l apa
  • 1 lingurita sare
  • 250 gr malai
  • 50 gr unt
  • In plus, pentru servit:
  • 2 oua fierte, tari
  • 50 gr unt
  • 100 gr branza sarata
  • 200 gr smantana
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mamaliguta cu branza si smantana:

Se pune apa cu 1 lingurita sare la fiert.


Se adauga 1 lingura de malai, se amesteca bine si se lasa sa dea in fiert.


Apoi se adauga restul de malai in ploaie, mestecand cu telul pana se omogenizeaza bine.


Se lasa sa fiarba la foc domol, mestecand din cand in cand pentru a nu se afuma, ca de lipit se mai lipeste pe peretii vasului, aproximativ 20 de minute, apoi se adauga untul si se amesteca sa se distribuie uniform.


Cu o lingura metalica umezita in apa rece se desprinde usor mamaliga de pe peretii laterali ai vasului, apoi se rastoarna pe un fund de lemn sau pe un platou.


Intre timp s-au fiert si ouale, circa 10 minute, apoi au fost tinute in apa rece, dar sparte usor din loc in loc, pentru a se curata mai bine.


Se unge un vas cu unt, apoi se pun alternativ felii de mamaliga, de branza si de oua, iar deasupra se adauga smantana.


Se serveste fierbinte!


Baietii nu vor sa serveasca, spun ca este prea calorica, dar mie imi place foarte mult!

 

TIPS-URI

1

Cantitatea de malai, variaza in functie de tipul acestuia si de cum se doreste a fi mamaliga, cea de fata este ceva mai subtire, mai moale, pentru ca noi asa o preferam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mamaliguta cu branza si smantana" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (31)

Bya Ralu 1

23.01.2015, 14:29

bun bun

Bucataras Anca 1

23.01.2015, 15:33

o cina perfecta, abia astept sa ajung acasa sa ma apuc de treaba . felicitari bucatarului!

Teo 1

23.01.2015, 22:29

Nu as refuza niciodata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Mamaliga delicioasa la cuptor