Placinta de foietaj cu ciuperci si branza

de aalliinnaa07 in Aperitive / Garnituri, 24 Feb 2014 | 14777 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 g aluat de foietaj
  • 400 ml lapte
  • 40 g unt
  • 40 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 100 g branza sarata de oaie
  • 500 g ciuperci champignon
  • 150 g sangerete de casa afumate
  • ulei
  • piper si sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de foietaj cu ciuperci si branza:

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem jumatate din aluatul de foietaj.

Intr-o tigaie topim untul, adaugam faina, apoi laptele pe rand  si amestecam 2-3 minute pana se ingroasa sosul. Dupa ce s-a ingrosat oprim focul si il lasam cateva minute deoparte sa se racoreasca putin. Apoi adaugam 2 galbenusuri, branza rasa, piper si sare dupa gust si le amestecam pe toate.

Ciupercile le curatam si le punem la calit in putin ulei . Le calim pana cand zeama lasate de ciuperci scade si se rumenesc putin.

Punem ciupercile calite in sosul de lapte si sangeretele afumat taiat cubulete.

Punem sosul in tava peste aluat, dar lasam 2 cm liber pe margine si deasupra punem cealalta jumatate de aluat ramasa si unim marginile apasand bine cu degetul. Foaia deasupra am crestato putin si am  unso cu un galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte.

Dam tava la cuptor timp de 25-30 de minute pana cand aluatul se rumeneste deasupra.

Servim placinta de foietaj calda!

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de foietaj cu ciuperci si branza" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2387 puncte

Catalina L

1636 puncte

Rocsi

1387 puncte

oanapl

1334 puncte

 Merisor

1100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Vol-au-vent cu surimi..