Placinta de foietaj cu ciuperci si branza

de aalliinnaa07 in Aperitive / Garnituri, 24 Feb 2014 | 15087 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 450 g aluat de foietaj
  • 400 ml lapte
  • 40 g unt
  • 40 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 100 g branza sarata de oaie
  • 500 g ciuperci champignon
  • 150 g sangerete de casa afumate
  • ulei
  • piper si sare
Portii: 1
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Placinta de foietaj cu ciuperci si branza:

Tapetam o tava cu hartie de copt si punem jumatate din aluatul de foietaj.

Intr-o tigaie topim untul, adaugam faina, apoi laptele pe rand  si amestecam 2-3 minute pana se ingroasa sosul. Dupa ce s-a ingrosat oprim focul si il lasam cateva minute deoparte sa se racoreasca putin. Apoi adaugam 2 galbenusuri, branza rasa, piper si sare dupa gust si le amestecam pe toate.

Ciupercile le curatam si le punem la calit in putin ulei . Le calim pana cand zeama lasate de ciuperci scade si se rumenesc putin.

Punem ciupercile calite in sosul de lapte si sangeretele afumat taiat cubulete.

Punem sosul in tava peste aluat, dar lasam 2 cm liber pe margine si deasupra punem cealalta jumatate de aluat ramasa si unim marginile apasand bine cu degetul. Foaia deasupra am crestato putin si am  unso cu un galbenus amestecat cu 1 lingura de lapte.

Dam tava la cuptor timp de 25-30 de minute pana cand aluatul se rumeneste deasupra.

Servim placinta de foietaj calda!

 

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Placinta de foietaj cu ciuperci si branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mușuroi de cârtiță

ieri la 23:40

Creveti cu usturoi reteta rapida si sanatoasa

ieri la 22:46

Reteta delicioasa de Prajitura cu miere si crema de vanilie, gust autentic si textura fina

de Miha 9

ieri la 22:36

Fasole batuta cu ceapa scazuta si usturoi, cea mai buna mancare de post

de laura_n 7

ieri la 17:01

Conopidă cu hummus și avocado, rețeta gustoasă de post

ieri la 14:07

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Placinta de casa, cu branza si spanac